Почетна » ПРЛ: ПОДРШКА ЗА ПРОТЕСТ РАДНИКА ЕПС-а

ПРЛ: ПОДРШКА ЗА ПРОТЕСТ РАДНИКА ЕПС-а

од Други Пишу
0 коментар

Након што се влада поново оглушила о њихове захтеве, радници ЕПС-а окупљени око Радног тела Јединство Колубара организују велики протест у среду 7. јуна, у 10 часова, испред Министарства рударства и енергетике.

Радници се боре против трансформације Електропривреде Србије у акционарско друштво и против њеног распарчавања, чиме се отвара пут ка приватизацији и претварању наше јавне електропривреде у електропривреду за профит. Траже и оставку министарке рударства и енергетике, Дубравке Ђедовић; која је право из богате банкарске каријере на западу доведена да спроведе распарчавање ЕПС-а, његову трансформацију из јавног предузећа у акционарско друштво&qуот;, и да припреми терен за његову приватизацију.

Претња која се надвила над ЕПС-ом је огромна опасност за све грађане Србије. У ова кризна времена, енергетски суверенитет земље ће бити од животне важности. Треба нам електропривреда у рукама народа, који ће поуздано и по приуштивим ценама обезбеђивати електричну енергију за потребе свих – а не приватни или профитни ЕПС који ће још више повећати рачуне за струју, смањити плате радницима, и укидати разне услуге под изговором непрофитабилности.
Партија радикалне левице подржава протест радника ЕПС-а; позивамо све грађане и грађанке да се у среду окупимо испред Министарства Енергетике и кажемо гласно НЕ приватизацији и распарчавању наше електропривреде!

Можда ти се свиди

Оставите коментар