Почетна » ПРЛ: Рад, становање, превоз и брига о деци најважнија питања за Београд

ПРЛ: Рад, становање, превоз и брига о деци најважнија питања за Београд

од admin
0 коментар

 

“У средиште свог програма за град Београд стављамо проблеме којима друге политичке снаге избегавају да се баве; проблеме којима су – у својству садашње власти, бивше власти или корумпиране и про-системске опозиције – и сами допринели. То су проблеми рада и радних услова, становања, превоза и бриге о деци.”, рекла је Милена Репајић, чланица Председништва ПРЛ и носитељка листе ПРЛ за београдске изборе.

“Радни народ у Београду, као и у Србији, брине где ће и под којим условима радити, да има сигуран кров над главом и нормалне трошкове становања;,да може да се ослони на поуздан и приуштив јавни превоз док саобраћа градом, и да може да рачуна на институције које ће му чувати децу док је на послу.”, додала је она.

“Градска власт је, као и државна, у великој мери претворена у сервис за опслуживање домаћих тајкуна и страних инвеститора. Време је да се ова отровна спона раскине и да наше институције почну да раде у интересу свих нас – обесправљене и маргинализоване већине радника и радница”, закључила је Репајић.

Представљању програма за Београд претходила је акција ПРЛ испред неколико објеката малопродајног ланца “Маxи” како би се још једном скренула пажња на скандалозан положај радница и радника у супермаркетима који су уз иначе лоше услове рада често приморани да раде читаве седмице. Током пандемије се показало да је могуће извршити неопходну куповину током шест осталих дана у седмици и да рад недељом није неопходан.

Овом акцијом ПРЛ је подсетила да су, уз медицинске, управо раднице и радници у супермаркетима поднели највећи терет пандемије и све време били изложени ризицима заразе.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар