Почетна » ПРЉАВА ТЕХНОЛОГИЈА УНИШТАВА ВОЈВОДИНУ

ПРЉАВА ТЕХНОЛОГИЈА УНИШТАВА ВОЈВОДИНУ

Саоопштење за јавност Покрета Живим За Србију

од Други Пишу
0 коментар

Чиме су грађани Војводине заслужили да их у пола ноћи буди такав смрад  да им се од њега смучи? Технологија која је дошла у општине широм Војводине врло је прљава, што значи да се у појединим градовима и општинама осећају непријатни мириси а неке чак и загађују животну средину.

АП Војводина изгледа постаје епицентар прљаве технологије захваљујући гумарској индустрији.Уместо да се пољопривредно земљиште даје малим и средњим пољоппривредним газдинствима,  како би се повећала њихова економска моћ,  ми то земљиште дајемо странцима да граде производне погоне.
Поред Кинеске фабрике Линг лонг, на чије се отварање још увек чека и око које се отварање још увек чека и око које је било много спорних момената поготово у вези са студијом изводљивости, пре две године положен је камен темељац за изградњу фабрике гума Тојо Тајерс у Инђији.Овај  јапански инвеститор добио је од наше државе на поклон 637.455 м2 земљишта као и додатних 41 милион евра помоћи за изградњу опремање фабрике.Дали то значи да је Тојо Тајерс испунио највише услове у области еколошке заштите и оправдао студију о изводљивости јер ми исту нисмо имали прилику нигде да видимо?
АП Војводина, у којој нису решени основни еколошки услови за нормалан живот грађана као што је пијаћа вода, оваквом индустријском политиком Владе републике Србије ће убрзо остати без доброг дела свог плодног земљишта.
Регионални Одбор Војводине
Покрета Живим За Србију

Можда ти се свиди

Оставите коментар