Почетна Политика Проглашена листа СНС-а за Гроцку, али да ли је ово преко 80 посто нових имена?

Проглашена листа СНС-а за Гроцку, али да ли је ово преко 80 посто нових имена?

од admin
0 коментар
l1

 Након техничких проблема, ОИК је на званичном сајту ГО Гроцка данас око поднева избацио списак са именима кандидата за одборнике листе СНС-а за Гроцку. Упоређујући садашња имена са прошлим локалним изборима, СНС Гроцка ипак нема преко 80 посто нових имена, како је изјавио повереник ове странке Милосав Миличковић.

Наиме, списак кандидата на листи СНС-а за изборе 2020. године за ГО Гроцку је следећи:

l1

l2

l3

 

Упоређујући са списком кандидата СНС-а на претходним локалним изборима 2016. у Гроцкој, испада да на овој листи има осам истих имена рачунајући само чланове напредњака. Наиме, 2016. године, листа СНС-а за локалне одборнике у Гроцкој изгледала је овако:

ll1ll2

ll3

Чињенице:

Изборна листа СНС-а Гроцка у 2016. години имала је шесторо кандидата који нису припадали тој странци. Односно на листи су се нашли осим чланова СНС-а кандидати СДСС-а, СДП-а, ПС-а и ПУПС-а. Наведене странке имале су 6 одборника на листи СНС-а. У збиру, СНС је дао 29. одборника, остало су били коалицони партнери.

Изборна листа СНС-а Гроцка у 2020. години има петоро кандидата који нису чланови СНС-а. На овогодишњој листи нашли су се кандидати за одборнике испред ПСС-БК, затим Самосталне српске странке, ПС-а и Пупса. Дакле, као и за претходне локалне изборе на листи СНС-а у Гроцкој нашло се опет четири кандидата за одборнике странака који су коалициони партнери. Ове године, ипак, коалициони партнери су добили само пет места. Дакле, СНС је увећао своју листу за једног одоборника у односу на прошле изборе.

Упорећујући ове две приказане листе, имена која се понављају а испред су искључиво СНС-а а не коалиционих странака су:

Стефан Дилберовић, Миленко Буквић, Миле Станарчић, Мирослав Вујић, Оливера Миленов, Весна Дамњановић, Ристо Лугоњић, Маја Бабић.

Односно, осам имена у односу на тридесет кандидата СНС-а у Гроцкој. Математички гледано, 80 посто од 30 одборника јесте 24 одборика. Нешто преко 80 посто је 27 одборника. То фактички значи, да је СНС у Гроцкој направио листу са преко 80 посто нових имена, на овој листи би се нашло само три иста имена у односу на изборе 2016. године.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар