Почетна » Промене које је најавио Вучић у Гроцкој се свеле на људе оног који је оптужен за паљење куће новинара

Промене које је најавио Вучић у Гроцкој се свеле на људе оног који је оптужен за паљење куће новинара

од admin
0 коментар

Том приликом, Вучић је изјавио и да ће  на централној листи СНС бити промењено више од 50 одсто људи, те да ће остати они малобројни, који су се доказали борбеношћу, као и да ће бити 30 одсто нових, младих људи.

„Да покажемо да нисмо срасли са фотељом, да нам је важно да Србија иде напред, да нисмо посвећени личном богаћењу“, рекао је Вучић тада и приметио: „Како људи из ГО најмање тапшу на овакве речи“.

У ноћи између 11 и 12 децембра 2018. Године, нашем колеги Милану Јовановићу запаљена је кућа. Милан Јовановић и редакција Жиг Инфа је претходно стално указивала на претње које добија од председника СНС-а у Гроцкој и председника те општине Драгољуба Симоновића. Те информације прослеђиване су и председнику Александру Вучићу.

Запаљена кућа Јовановића, децембар 2018.

Мађутим, тек након што је „гостовао“ у Давосу на Економском форуму где је било речи о слободи медија у Свету, па и у Србији, Вучић је сазвао конференцију за штампу. Тог 25. јануара 2019. године, након повратка из Давоса, председник Србије Александар Вучић потврдио је да је ухапшен председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић због сумње да стоји иза паљења куће новинара Милана Јовановића.

– Успели смо до свега да дођемо. Мени као и Небојши Стефановићу није драго, јер је Симоновић члан Градског одбора, председник општине. Ићи ћемо за Гроцку наредних дана, јер смо много урадили за ту општину, да успоставимо конктат са свм људима и видимо можемо ли да обезбедимо да та општина нормално функционише, ако не, нека неко други формира власт или ћемо имати изборе – изричит је био Вучић у обраћању нацији тог 25 јануара 2019. године.

Стефановић и Вучић, КЗН 25. јануар 2019.године

Према тадашњим Вучићевим речима, хапшење Драгољуба Симоновића је порука за све друге на локалу „да се не играју“, јер ће бити најстроже кажњени. Једном ћемо, каже, да прекинемо тај зачарани круг и ниједан политичар „ма које боје био“ неће бити заштићен.

Јесен дошла, промене најављене од Вучића ни трага

Помпезна саопштење Вучића, као и многа друга у Гроцкој су пала у заборав. Вучић своје обећање да ће посетити Гроцку и да ће причати са људима није одржао, бар не до сада док најновија сазнања упућују на то да ће напредњацима у Гроцкој руководити Симоновићеви људи.

Наиме, нит је Вучић дошао у Гроцкој нит је је ова локална самоуправа добила председника напредњака. Када је под притиском јавности смењен Симоновић, 20 марта ове године на његово место, односно председника Гроцке дошла је Живадинка Аврамовић, његов дугогодишњи књиговођа такође из Врчина. Осталих промена готово да није било, а Симоновић, практично још влада у Гроцкој.

У међувремену ових пар месеци, постављен је повереник напредњака у Гроцкој, Милосав Миличковић- Миличко. Раније је Миличко био председник општине Раковица а сада је државни секретар у МУП-у.

За то време, међу напредњацима у Гроцкој почела је права борба за опстанак на некој од функција као и у будућем Општинском одбору. Многи су се у том моменту пред Миличком одрекли Симоновића, међутим сви и даље сарађају са њим. На почетку је изгледало да ће Миличко заиста средити Општински одбор напредњака у Гроцкој, међутим како је време одмицало све више ствари је указивало да ће после Симоновића бити Симоновић.

Јер, како се јуче говорило по грочанској чаршији, повереник напредњака у Гроцкој није успео да среди своје чланство, те ће у неком наредном периоду за ову странку бити задужено њих четворо.

Наиме, према информацијама Жиг Инфа, повереник је одлучио да постави четири човека који ће бити задужена понаособ за различите крајеве Гроцке. Међу њима се налазе и имена као што су Владимир Теофиловић и Стефан Дилберовић. Да су млађи у питању, то стоји али исто тако и чињеница да су ова двојица учествовала у коруптивним радњама смењеног Симоновића и извршавали његове наредбе које се косе, не само са законском нормом, већ и моралном.

Тако је Дилберовић забрањивао новинарима Жиг Инфа да присуствују седницима. Остаће упамћења његова реченица „Док сам ја председник неће ти новинари присуствовати седници“. Захваљујући тексту „Преко три флаше пива до куће преко сто квадрата“ новинари Жиг Инфа, Милан Јовановић и Жељко Маторчевић су добили плакету за храброст. У том тексту је детаљно објашњено да Дилберовић није могао финансијски, за време његовог мандата,  да прво купи плацеве у Врчину, а затим их споји и направи толику квадратуру стамбеног простора.  Дилберовић је саградио кућу тик уз кућу Драгољуба Симоновића. Колико је близак са Симоновићем јасно се види и из фотографије на одржаној овогодишњој „Трешњијади“ у Ритопеку, како се грли са Симоновићем.

С друге стране, Владимир Теофиловић је одувек био десна рука Драгољуба Симоновића. Док је Симоновић био директор Железница Србије, Теофиловић је био познат као „007“.

Бивши директор Унутрашње контроле Железница Србије, Владимир Теофиловић је већ доста пута био занимљив разним медијима због свог рада и позиције које је стицао на доста брз начин чак и за овдашње прилике у нашој држави. Осим муњевитог успона бившег гипсара (медицински техничар), који је од приправника за само два месеца стигао до директорског места, за Теофиловића се везује још један преседан. Он је уместо папирних легитимација, које су одувек носили инспектори Унутрашње контроле (УК) „Железница“, чији је посао да контролишу законитост трошења новца и ресурса предузећа, од јуна 2014. године увео значке попут полицијских. Свака значка је имала број. – Мени припада легитимација 007. Ја сам као Џејмс Бонд – јавно се хвалио и објашњавао Теофиловић, а како је пренео Блиц у то време. Владимир Теофиловић је у спровођењу идеје имао подршку тадашњег руководства, односно бившег директора Драгољуба Симоновића, који је од Теофиловића добио службену значку са бројем 001, ваљда као почасни члан тима УК.

Са места директора Унутрашње контроле „Железница“ смењен је крајем јануара 2015. године, нешто мало после смењивања тадашњег директора „ЖС“ али је ту настао проблем јер после његове смене требало му је три дана да врати кључеве канцеларије а касније и службени аутомобил. Након што је смењен у Железницама, Симоновић проналази запошљење за Теофиловића прво у „Еко Гроцкој“, а затим га поставља за шефа комуналне инспекције, упркос забрани запошљавања.

Теофиловић, такође , се поново експресно  дошколовао и положио испите који су му потребни да би  радио у комуналној инспекцији.  Током свог мандата као начелника комуналне инспекције у Гроцкој, нашем новинару Јовановићу искључују воду, канализацију а покушано је и да му се објекат у којем живи а који је легализован, сруши. Теофиловић је тада у неформалном разговору са Јовановићем тврдио да он правно делује као и да није требао да се закачи са Симоновићем.

Теофиловић се данас, наводно , одрекао Симоновића и постао је узоран члан Српске напредне странке. Исто као и Стефан Дилберовић.

 

НАЈНОВИЈА ИНФОРМАЦИЈА:
Према још увек незваничним информацијама, Градски одбор напредњака је у току овог писања текста одржао седницу. Према тим информацијама, изабрано је руководство (кординаторе) које ће у наредном периоду водити напредњаке у Гроцкој. Прва сазнања су да Теофиловић није на том списку, али су имена оних који ће представљати напредњаке у Гроцкој итекако повезани са Симоновићем. Како смо незванично сазнали имена оних који ће представљати напредњаке у Гроцкој су: Стефан Дилберовић, Миленко Буквић, Влада Радовановић и Ђорђе Јевтић. У наредним даним опширније о повезаности новопостављених кординатора СНС-а са Драгољубом Симоновићем

 

ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар