Почетна » Протест испред РИК-а

Протест испред РИК-а

Ћута каже да ће тражити јавно пребројавање свих гласова

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Испред Републичке изборне комисије (РИК) у Улици краља Милана, у 19.30. је почео протест против „изборне крађе“, на позив Скупштине слободне Србије и Еколошког устанка. Александар Јовановић Ћута из Еколошког устанка рекао је за Н1 да ће од РИК-а тражити јавно пребројавање свих гласачких листића.

Јовановић је за Н1 на самом почетку протеста рекао да је тај скуп организован како би упитали председника РИК-а ко је и кад одлучио да та институција синоћ затвори своја врата за медије.

„Вечерас ћемо сачекати званичне податке о излазности, броју гласача и неправилностима којих је дефинитивно било, пошто ово јуче нису били регуларни избори“, истакао је Јовановић.

Најавио је и да ће тражити јавно пребројавање свих гласачких листића.

Поручио је да ће одбранити сваки глас и да неће дозволити „изборну крађу“ ни у Београду, ни у Србији.

„Оно што сада можемо да кажемо јесте да је било прекрајање изборне воље грађана, а оно што не знаму у потпуности јесте у ком обиму. Наши људи, који чине тим за контролу избора, раде даноноћно на томе да се заврши та анализа изборног процеса“, рекао је за Данас Радомир Лазовић, један од лидера Не давимо Београд и коалиције Морамо.

Он је додао да је у току изборног дана дошло до два напада на њихове контролоре, као и да су уочили бројне неправилности.

„Сачекаћемо крај анализе целог процеса, али веома је важно да не ћутимо и да кажемо да захтевамо да дође до смене власти у Београду. Јако је тесно и јако је близу. Позивамо све политичке организације које не чине режим да учествују у тој смени. Мислим да је важно још једном потцртати да је већи број грађана рекао ‘не’ Александру Вучићу“, рекао је Лазовић.

 

Данас, Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар