Почетна » Завршен протест, властима рок до сутра да пусте ухапшене демонстранте

Завршен протест, властима рок до сутра да пусте ухапшене демонстранте

од admin
0 коментар

 “Господо на власти, имате рок до сутра до 15 часова да пустите на слобооду све ухапшене у згради РТС-а, ако је неко одговоран одговорни смо ја, Ђилас, Лутовац, Стефановић и сви други лидери опозиције, ухапсите нас, а не младе људе”, рекао је Обрадовић са камиона испред полицијске управе.

 
Он је додао да ће уколико сви демонстранти не буду ослобођени, организатори протеста саопштити када ће се окупити поново. 
“Имамо са вама да поделимо две информације, прва је да су сви ухапшени евакуисани и послати у разне прекршајне судове где им се изричу различите мере”, рекао је Обрадовић.
 
Као другу информацију, навео је да је наређено грађанима који подржавају власт да се окупе како би пружили подршку Вучићу као и да је било хитно сазивање састанака одбора СНС-а широм Србије.
 
Обрадовић је додао да они “нису заборавили ни Јутку, ни Симоновића, ни Лабана, ни Бабића” и поновио претходне захтеве за подношење оставки представника власти и гостовање на Дневнику РТС-а.
 
“Ми смо оно нормално, пристојно, разумно лице Србије које жели нормалан живот, а не да нас неко хушка једне на друге. Не можеш да зауставиш побуђене грађане који полако долазе за Београд, а кад се сви скупимо то ће му бити крај”, закључио је Обрадовић.
 
МУП: Ухапшено седморо демонстраната
Раније данас, МУП је саопштио да је полиција идентификовала и привела више особа због сумње да су извршиле више различитих кривичних дела и прекршаја током синоћњег упада у зграду РТС-а и данашњег скупа испред зграде Председништва.
 
Након информација о хапшењима, учесници протеста су на позив организатора кренули у шетњу до полицијске станице како би „ослободили ухапшене“.
 
Испред полицијске управе демонстранти су узвикивали „нећемо одустати“ и „пуштај децу“, а у једном моменту након комешања ка полицијском кордону је бачено неколико флаша. Полиција није реаговала. Организатори су апеловали на окупљене да не гађају полицију. 
 
Адвокат: Против тројице поднете кривичне пријаве
 
Један од адвоката ухапшених Владимир Тодорић је испред полицијске станице навео да ће тројица од ухапшених бити кривично гоњени.
 
Међу њима је и 24-годишњи младић из Аранђеловца и двојица младића Партије уједињених фантома.
 
“Младић из Аранђеловца он је синоћ ушао без икаквог насиља у РТС, није ухапшен тамо, али је синоћ тамо претучен. Има подливе, повреде по бубрезима. Он и младићи из Партије уједињених фантома ће бити кривично оптужени пред вишим јавним тужилаштвом тј Вишим судом у Београду за кривично дело насилничко понашање на јавним скуповима и спортским приредбама“, рекао је Тодорић.
 
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар