Почетна » Протест у Грачаници због доласка лидера СзС, Обрадовићу забрањен улазак на Косово

Протест у Грачаници због доласка лидера СзС, Обрадовићу забрањен улазак на Косово

од admin
0 коментар

 Члан Председништва Двери Југослав Кипријановић објавио је на свом Твитер профилу да је лидеру тог покрета забрањен улазак на Косово. Како је навео, у образложењу Косовских полицијских снага наведено је да представља претњу “за јавну политику унутрашње безбедности, јавно здравље или међународне односе”.

 

У покрету Двери за Инсајдер су рекли да је посланица Марија Јањушевић која је путовала са Обрадовићем прошла преко административног прелаза на Јарињу.

Мариника Тепић, потпредседница ССП, потврдила је за Инсајдер да је на Косово отпутовао и Драган Ђилас, лидер ССП, и за сада нема информација да је задржан на Јарињу.

Како преноси Коссев, долазак представника СзС очекује се у Грачаници, где ће доћи и поједини српски политичари са Косова. У Дому културе планирано је оснивање опозиционог савеза за Косово.

Међутим, због њиховог доласка испред Дома културе у тој општини организован је протест, на коме се окупило око 50-так грађана. Они носе транспаренте на којима пише „Савез за лични интерес“, „Савез за пљачку“, „Овде ми живимо“, „Момо лопове“…

Поред дворишта Дома културе у Грачаници, где се очекује долазак представника СзС, паркиран је један полицијски аутомобил.

Поједини опозициони лидери још почетком априла у Београду састали су се са представницима Савеза за Србију. Они су подржали идеју стварања савеза за Косово и Метохију – сестринске организације опозиционом блоку у централној Србији „како би се много више чуо глас Срба са Косова и како би они пресудно утицали на политику Србије према Косову“. Тада је и договорена оснивачка скупштина.

У овај савез, како је тада саопштено, ући ће представници удружења, странака, грађана, као и истакнути појединци са Косова, без обзира на њихову политичку припадност.

Инсајдер, Коссев

Можда ти се свиди

Оставите коментар