Почетна » Протести широм Србије, наш новинар Јовановић одушевио Новосађане (ВИДЕО)

Протести широм Србије, наш новинар Јовановић одушевио Новосађане (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

За разилку од претходних недеља, у већини градова вечерас су за говорницом политичари из опозиционог Савеза за Србију.
 
У Ужицу је вечерас говорник један од оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас, у Врању председник Двери Бошко Обрадовић, у Новом Саду посланица ДС-а Александра Јерков и чланица Председништва Двери Драгана Трифковић, у Нишу народни посланик Ђорђе Вукадиновић, у Крушевцу потпредседник Народне странке Никола Јовановић, у Горњем Милановцу посланица Двери Марија Јањушевић, у Бору посланица Санда Рашковић Ивић, с у Шапцу председник ДС-а Зоран Лутовац, који је уочи протеста учествовао на трибини заједно са градоначелником тог града Небојшом Зеленовићом.
 
Порука с протеста у Новом Саду: Овде нема сепаратизма
 
Протест у Новом Саду одржан је у знаку Дана жена и борбе за права и равноправност свих жена у Србији, али је после прошлонедељног говора председника ПСГ Сергеја Трифуновића, ипак доминирала тема аутономије Војводине.
 
Чланови и симпатизери ЛСВ-а су као одговор Тригуновићу, на данашњи протест дошли са великим бројем застава Војводине, али нису учествовали у протестној шетњи.
 
О правима жена, али и аутономији Војводине говориле су и директорка Центра за геостратешке студије и чланица Председништва Двери Драгана Трифковић и посланица ДС Александра Јерков.
 
Упркос различитим гледиштима, обе су сагласне да сепаратизма у Војводини нема.
 
Јерков је казала да „они не дају Гашиће, Лончаре, Јутке, Симоновиће, Стефановиће, Маје и Зоране“ и да не дају људе који „покушавају да преваре систем“.
 
„У њиховом систему и режиму то су људи који искључиво имају заштиту“, оценила је Јерков.
 
Ипак, окупљени грађани Новог Сада најгласније су поздравили новинара нашег портала Милана Јовановића којем је по налогу председника општине Гроцка запаљена кућа.
 
Јовановић је подсетио да је први човек Гроцке Драгољуб Симоновић јуче пуштен из притвора, док су му окупљени су скандирали: „Не дамо те, Милане“.
 
Поручио је да ће „истим жаром наставити да се бави својим послом“, али да очекује и „младе људе да се укључе у борбу“.
 
„Ја ћу још више да радим, иако ме газе године, али очекујем да ми се и ви млади придружите у томе да изаберемо праву власт и праве људе на праве функције“, казао је Јовановић.
Говор Милана Јовановића можете чути од 20. минута. Окупљени су након завршеног говора Јовановића затражили да се још једном обрати скупу.
 

 
Медији/ЕЖИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар