Почетна » Пуч у ДС квари планове Ђиласу?

Пуч у ДС квари планове Ђиласу?

од admin
0 коментар

У недељу седница Главног одбора Демократске странке и оснивачка скупштина Савеза за Србију. Зоран Лутовац би лако могао да остане без подршке

НЕДЕЉА ће, по свему судећи, бити бурна за део српске опозиције који покушава да се уједини у заједнички блок под барјаком Драгана Ђиласа.

За тај дан, у размаку од само шест сати, заказана је седница Главног одбора Демократске странке, на којој се део функционера спрема да се оштро успротиви политици новог председника Зорана Лутовца, као и оснивачка скупштина Савеза за Србију, за који се још не зна ко ће све од странака да му се прикључи.

Према нашим информацијама, страсти међу демократама кулминирале су последњих дана, јер се све већи број функционера противи томе да странка уђе у савез у којем ће бити Двери, а могуће и ДСС. Није искључено да на седници ГО, која треба да почне у недељу у 11 сати, у сали Општине Стари град, они буду у већини и не изгласају одлуку да странка буде оснивач Савеза за Србију. Наши извори тврде да би чак могло да се догоди да буде затражена и оставка Лутовца.

Напето је и у Савезу за Србију, где се, такође за недељу, али у 17 сати, у Сава центру, планира свечано „пуштање у рад“ нове политичке организације. Идеја је да се у свечарској атмосфери окупљенима обрате лидери странака које ће бити оснивачи будућег савеза, али та листа није још скројена.

Главни одбор ДС

Најспорније је управо присуство лидера ДС, јер се буквално до самог почетка оснивачке скупштине неће знати да ли је добио већину у сопственој странци да се прикључи блоку чији је иницијатор Ђилас.

Неизвесно је и да ли ће се на бини наћи представници ДСС, са којима се, како сазнајемо, последњих дана воде интензивни разговори да приступе савезу.

Засада нису спорни Вук Јеремић (Народна странка), Борко Стефановић (Левица Србије), Милан Стаматовић (Здрава Србија), Небојша Зеленовић (Заједно за Србију), Јанко Веселиновић (Покрет за преокрет), Жељко Веселиновић (Синдикат Слога) и Бошко Обрадовић (Двери).

ЧИСТКА

СУКОБИ У ДС прелили су се и на вајбер-групу у којој су сви водећи функционери и већина чланова ГО странке. Из ове групе најпре је избачен Радослав Милојичић, а наводно је са листе чланова вајбер-групе уклоњена и потпредседница Драгана Ракић.

Д. М.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар