Почетна » ПУПС ПРЕЛОМИО: На изборе са Вучићем или сами

ПУПС ПРЕЛОМИО: На изборе са Вучићем или сами

од admin
0 коментар

Председништво ПУПС-а једногласно је одлучило да се обрати премијеру Александру Вучићу како би отпочели разговоре о могућем предизборном споразумом са СНС

Председништво ПУПС-а једногласно је одлучило да се обрати премијеру Александру Вучићу како би отпочели разговоре о могућем предизборном споразумом са СНС. Уколико се не постигне договор, ПУПС ће самостално на изборе.

У саопштењу се наводи да је на седници Председништва ПУПС разматрана информација о разговорима председника ПУПС Милана Кркобабића и председника Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивице Дачића, који је обавештен о овој одлуци ПУПС.

Председништво је једногласно закључило да је, из искуства које је ова странка имала са садашњом Владом, најбољи начин да се у целости испуне циљеви ПУПС, пре свега заштита социјално-економског положаја пензионера, да своје будуће деловање усклади директно са политичком мисијом председника Владе Александра Вучића.

Током протекле две године ПУПС истрајно подржавао политичка залагања председника Владе Вучића да сачува државу од банкрота, чиме је, практично, обезбеђена сигурност и редовност исплата пензија.

Премијер је тај који је показао највећу посвећеност нашим циљевима, као и највећу пажњу за потребе пензионера, истиче се у саопштењу.

Стога, природно је да тежимо да јачамо сарадњу са њим и странком коју води. Одлука Председништва је да се обратимо председнику Владе Вучићу како бисмо отпочели разговоре о могућем предизборном споразуму са СНС, истичу у ПУПС.

Уколико представници ПУПС у разговорима констатују да таква врста сарадње није могућа Председништво странке је чврсто уверено да је ПУПС способан и за самостални излазак на предстојеће изборе.

ДАЧИЋ О НАЈАВИ ПУПС

Свако има право да доноси одлуке у најбољем интересу своје странке, рекао је данас председник СПС Ивица Дачић поводом најаве ПУПС-а да ће разговарати са Српском напредном странком о могућем предизборном споразуму. Он је пренео да му је председник ПУПС Милан Кркобабић у среду рекао да ће бити таквог разговора.

ФоНет/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар