Почетна » РАЧУН ПУН ПАРА #СРЕЋА: Бошко Обрадовић зарађује ШЕСТ ПУТА више после дила са Вучићем!

РАЧУН ПУН ПАРА #СРЕЋА: Бошко Обрадовић зарађује ШЕСТ ПУТА више после дила са Вучићем!

од admin
0 коментар

Од састанка са Александром Вучићем у Влади Србије после избора 2014. године, фирма Бошка Обрадовића, лидера Двери, зарађује шест пута више у односу на претходну годину, сазнаје Телепромптер.рс.

Састанак између Александра Вучића и Бошка Обрадовића, лидера Двери, који је одржан средином 2014. године у Влади Србије, за пословање Бошкове фирме била је тачка преокрета.

Наиме, лидер Двери Бошко Обрадовић има власнички уредио од 50 одсто у издавачкој кући “Цатена Мунди”. Бошкова фирма регистрована је 2012. године, неколико месеци након што је састављена влада Ивице Дачића и Александра Вучића.

Према објављеним финансијским извештајим на АПР-у, фирма је 2012. године имала пословни приход од свега 20.000 динара.

Следећа година је била нешто боља. Бошкова издавачка кућа “Цатена Мунди” имала је 2013. године пословни приход од 1.923.000 динара и два запослена.

Међутим, у 2014. године, када је одржан састанак између Вучића и Обрадовића у Влади Србије, фирма је забележила пословни приход већи за скоро шест пута – 6.880.000 динара!

Обрадовић је на сајту Двери 2014. године објавио да је њихова делегација била на састанку са Вучићем поводом поплава.

Међутим, када је Немања Шаровић (СРС) током заједничког гостовања са Обрадовићем у једној емисији питао Обрадовића због чега је био на састанку са Вучићем после избора 2014. године, Обрадовић је отворено слагао и посрамљено погледо у под.

 

Тврдио је да на састанку са Вучићем никада није био, али га је одао говор тела. Чак је и Владан Глишић, одбегли функционер Двери, признао да је са Обрадовићем био на састанку са Вучићем у згради Владе 2014. године.

Због чега је Обрадовић крио да је са Вучићем наводно разговарао о поплавама? Обрадовић је слагао јер у подсвести зна да са Вучићем уопште није разговарао о поплавама!

Телепромптер.рс већ две недеље покушава да открије прави повод састанка Вучића и Обрадовића.

Извор Телепромптера открива да су Вучић и Обрадовић, као и још двојица функционера Двери, на том састанку, између осталог, разговарали о Обрадовићевој издавачкој кући.

– После катастрофалних поплава, Обрадовић са екипом одлази Вучићу на ноге. Овај састанак са Вучићем био је од кључног значаја за вртоглави успон издавачке куће Цатена Мунди, којој су отворена врата многих медија, до тада херметички затворених за Двери. У Цатену Мунди, која је приватно предузеће Обрадовића, се убацује и 20.000 евра преосталих од изборне кампање, без икаквог обавештавања чланства. Већи део профита се остварује и од непријављеног тиража, али надлежни органи не реагују, иако су добро упознати са том чињеницом. Све то указује на спрегу са властима. Једном броју аутора никада нису плаћени хонорари, откирва извор Телепромптера који је упућен у Обрадовићеве сумњиве финансијски послове.

Поред Обрадовића, преосталих 50 одсто фирме држи Бранимир Нешић, такође функционер Двери.

Саговорник Телепромптера додаје да се рачун предузећа користи за “незаконито обртање огромног новца”.

Обрадовићев саборац Бранимир Нешић не експонира се у јавности. Чува се испод рада медија, будући да је у Дверима стекао огромно богатство преко страних донатора.

– Обрадовић и Нешић се знају још од 1999. године када су основали часопис “Двери српске”. Мало ко зна, али Нешић је био члан “Отпора”. Ту се кратко задржао, пошто је видео да су други заузели водеће позиције, а он не воли да није главни. За разлику од Бошка Обрадовића не експонира се у јавности превише. Пре одлуке о уласку Двери у политичку арену, једини је био против тога и предлагао је тешње пословно повезивање са дијаспором због финансија, каже извор Телепромптера близак Обрадовићу.

Наш саговорник додаје да је Нешић највише финансијски сарађивао са Српском православом црквом, додајући да је преко СПЦ од људи из расејања узимао огромне количине новца за финансирање Двери. Каже да је велика већина тог новца завршила у рукама Нешића и Обрадовића.

– Данас је Бранимир Нешић власник стана у Струмичкој улици у Београду, са Бошком Обрадовићем држи издавачку кућу Цатена Мунди, која служи за обртање огромног новца, у замену за ненападање режима Александра Вучића, вози скуп аутомобил. Укратко, остварио је српски сан, закључује наш саговорника.

С друге стране, како је Телепромптера раније писао, Обрадовић у Чачку има два стана од 60 квадрата која је недавно спојио у једну стамбену једницу. Обрадовић до сада ниједном није објаснио како је дошао до спорних станова, а питања Телепромптера у потпуности је игнорисао.

Ако дверјани нешто воле то су онда паре. Уколико се питате како би дверјани владали да се дочепају власти, само погледајте како су бивши функцинери Двери из Треће Србије бескрупулозно пљачкали јавна предузећа у Новом Саду под протекцијом Српске напредне странке.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар