Почетна » Радикале хапсе ако крену глоговим коцем на гроб Зорана Ђинђића

Радикале хапсе ако крену глоговим коцем на гроб Зорана Ђинђића

од admin
0 коментар

Лако се може десити да пошаљем заменика Немању Шаровића на гроб Зорана Ђинђића са глоговим коцем у рукама, гласила је скандалозна изјава Војислава Шешеља.

Овакве речи, које су шокирале јавност, лидер СРС изговорио је у Пожаревцу када је посетио гроб Слободана Милошевића. Он је то рекао поводом 12. годишњице од убиства премијера Србије Зорана Ђинђића, коме ће у Алеји великана на Новом гробљу бити одата пошта. Шешељ није бирао речи када је говорио о Ђинђићу, а његов заменик Немања Шаровић је само наставио реторику свог шефа.

– Оштрим глогов колац, па ћемо видети за шта ћемо га употребити – рекао је Шаровић.

Обележавање годишњице убиства Зорана Ђинђића

10.30 – Крунска (ДС), шетња до Алеје великана на Новом гробљу
11.00 – Симина улица (ЛДП), шетња до Владе Србије, полагање венаца и одлазак на Ново гробље
13.00 – ЈДП, финале „Беседа у Зоранову част“
20.00 – Коларац, Београдска филхармонија одржаће концерт посвећен успомени на Ђинђића
Ове скандалозне изјаве и претње, без обзира да ли ће бити реализоване или не, врло озбиљно је схватила и полиција. Како „Блиц“ сазнаје, полиција ће превентивно обезбеђивати гроб покојног Зорана Ђинђића, а свако ко се буде усудио на тако гнусан чин као што је скрнављење гроба биће ухапшен у складу са Законом. Ту информацију за „Блиц” је потврдио и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

– Полиција ће заштитити јавни ред и мир и држава неће дозволити да се било шта деси с гробом покојног Зорана Ђинђића – кратко нам је рекао министар Стефановић.
На Шешељеву скандалозну изјаву реаговале су и странке које данас организују грађанске шетње до гроба покојног премијера.

– Човек се целог свог политичког живота служи ширењем мржње. Ово није критика, већ мржња. Не знам да ли ће заиста доћи на гробље, али очекујем да ће државни органи реаговати – каже Александра Јерков (ДС).

У ЛДП истичу да сви врло добро знају ко је Шешељ и какве је глупости изјављивао целог живота.

– Надамо се да ће надлежни озбиљно узети у обзир ову претећу изјаву и адекватно реаговати. Такође, тражимо да Тужилаштво испита наводе о његовој умешаности у политичку позадину убиства Зорана Ђинђића – рекао је Јован Најденов из ЛДП.

Војислав Шешељ је и током притвора у Хашком трибуналу користио најгрубље изразе о убијеном премијеру, међу којима је најскандалознија била да му није жао што је Ђинђић убијен. То исто је поновио и по повратку у Србију.

Лана Гедошевић/Зорица Лазаревић/Светомир Мирковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар