Почетна » РАДО СРБИН ИДЕ У ПАРТИЈУ Сваки седми у некој странци, а једна је окупила више него све остале заједно

РАДО СРБИН ИДЕ У ПАРТИЈУ Сваки седми у некој странци, а једна је окупила више него све остале заједно

од admin
0 коментар

Сваки седми становник Србије има у џепу чланску карту неке од партија, а највише их је у СНС-у.

Како пишу „Новости“, најбројнији су напредњаци, којих има око 700.000 и који су последњих година добијали поверење навише бирача, па зато имају и све више чланова.

У Партији уједињених пензионера Србије тврде да их је око 120.000, док су и социјалисти сакупили преко 100.000 чланова. Радикала има око 45.000, а на списку оних који су изабрали чланску карту Демократске странке је 50.000 грађана, у Социјалдемократској партији Србије је 25.000, Српски покрет обнове има 20.000 чланова, а Савез војводинских Мађара 10.000.

Momo Čolaković

– Наши чланови су у највећем броју пензионери, али имамо и актив младих и жена, којих је пет до седам хиљада. Наплаћујемо чланарину од 120 динара годишње. Општински и градски одбори имају право да чланове ослободе плаћања ако су им пензије мало. Тако да значајан део наших чланова и не даје за чланарину – каже Момо Чолаковић из ПУПС-а.

Радикали такође воде прецизну евиденцију.

Miljan Damjanović

– Имамо списак на којем се налазе сви који су икада приступили СРС и ту је око 600.000 људи. Поред њихових имена се уписује у каквом су статусу сада, да ли су међу живима, плаћају ли чланарину, јесу ли се одселили у иностранство или прешли у другу партију – прича за лист посланик СРС Миљан Дамјановић и наводи да је за прошлу годину чланарину платило око 45.000 људи.

Он додаје да је повратак лидер радикала Војислава Шешеља из Хага појачао радикалску екипу и да је за само годину дана од његовог доласка у Србију било 1.100 нових приступница.

Из СПО кажу за „Новости“ да су они од 2000. године на истом броју.

– У питању је 20.000 људи и имамо одборе широм Србије, али и у дијаспори – кажу у СПО.

Тањуг/Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар