Почетна » Радојичић: Гроцка као Тоскана

Радојичић: Гроцка као Тоскана

од admin
0 коментар

Градоначелник Београда Зоран Радојичић обишао је данас пољопривредна газдинства у насељу Бегаљица у Гроцкој и најавио да ће Град ће и наредних година наставити да подстиче индивидуалне пољопривредне произвођаче.

Прошле године индивидуална газдинства смо помогли са 120 милиона, а ове године са 180 милиона динара. Субвенције је добило 913 пољопривредника, рекао је Радојичић. Узгајивачи воћа и поврћа Горан Радивојевић и Милош Станковић прошле године су од Града добили субвенције за развој пољопривреде, добијени новац уложили су у куповину механизације и пластеника, саопштио је Беоинфо.

Веома ми је драго да су млади људи одлучили да обрађују своју земљу и производе здраву храну. Важно је и да знају да мислимо подједнако на све градске општине, и централне и приградске, рекао је Радојичић, који је у обиласку Гроцке, ту општину назвао „српском Тосканом”.

Он је подсетио да Београд из буџета издваја новац за индивидуална регистрована газдинства.

Породице које се баве пољопривредом могу да конкуришу да ли ће субвенцијама да купе пољопривредну механизацију и прикључне машине или ће добијени новац уложити у сточарство, пчеларство, воћарство или повртарство, наводи се у саопштењу.

Председник општине Гроцка Драгољуб Симоновић нагласио је да субвенцијама упошљавају младе, којима се већ после једне године, инвестиција исплати и онда имају чисту зараду.

Београд има 250.000 хектара пољопривредног земљишта, од чега 150.000 обрадивог, док на територији Града има 33.000 регистрованих газдинстава, наведено је у саопштењу.

Фонет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар