Почетна » Радомир Лазовић: Да је судство независно, ваши људи би били иза браве

Радомир Лазовић: Да је судство независно, ваши људи би били иза браве

од Други Пишу
0 коментар

Радомир Лазовић, шеф посланичке групе Зелено-леве коалиције рекао је да ће нова Влада Србије служити моћницима блиским СНС и њиховим пословним партнерима. Он је рекао да се Ана Брнабић није питала за састав кабинета у Немањиној 11, што се видело, како каже, по томе да је Александар Вучић издиктирао имена министара.

Он је рекао да је стекао утисак, на основу експозеа Ане Брнабић, да „ни точак није постојао“ пре доласка СНС на власт.

„Пре вас је била пропаст, а са вама је будућност. Пре вас није ни камен ни камен стајао, а ето, сад смо загледани у визионарску будућност. Неће бити баш да је тако. Могли бисте да покажете неки однос за оно што је било у овој земљи и пре вас, с обзиром на то да су људи који чине сада већину учествовали у тим властима“, рекао је Лазовић, додајући да је сагласан са Аном Брнабић да је ово Влада континуитета.

„Жао ми је што немам довољно времена да детаљно уђем у све о ономе о чему сте говорили. О овој Влади можда најбоље говори чињеница да њене министре јавности није представила мандатарка, већ председник партије. Ова, као и владе пре ње, у десетогодишњој владавини СНС је влада једног човека који је узурпирао уставна и сва друга овлашћења. Дозволите ми да то подсетим сваки пут. Како заврти рулет, тако се распоређују министри. Неки су били министар правде, онда иностраних послова, а данас су за рад. Просто, нема никакве везе, може шта год да прође. То што је председник партије одлучио ко ће бити министри најбоље говори чије ће интересе та Влада да брани. Сигурно интересе моћника, СНС и њених сателита. Влада је ту да моћницима блиским СНС, њиховим пословним партнерима, рођацима, ортацима омогући што већу зараду на штету јавног интереса и муци народа. Тако је било у претходних 10 година и тако ће бити у будућности. Последице које су по наше друштво оставиле политике Ане Брнабић, односно СНС, су катастрофалне“, рекао је он.

Лазовић је рекао да је власт СНС највећа претња ЕУ интеграцијама и уређеном друштву.

„Треба да замислимо да се СНС бори против криминала? Па, ако би судство радило, ваши људи би били иза браве. Уколико би медији радили професионално и одговорно, не бисте добијали на изборима, већ би се причало о овим стварима на изборима. Не бисте се крили на Пинковима и Хепијима и затрпавали јавност скретањем пажње“, закључио је Лазовић.

Нова.рс      Насловна фото: Принтскрин

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар