Почетна » Радомира Лазовић: Тврде да загађење ваздуха не постоји, а поставили себи пречишћиваче

Радомира Лазовић: Тврде да загађење ваздуха не постоји, а поставили себи пречишћиваче

од Други Пишу
0 коментар

„Постоје много преча места на којима би они прво требало да буду постављени, као што су школе или вртићи, то је јасно. Али морам да признам да је невероватан обрт да се данас они који су тврдили да загађење ваздуха не постоји, сада плаше за своје здравље и себи постављају пречишћиваче. Ово је толико циничан и безосећајан потез да је чак и за СНС превише“, изјавио је Радомир Лазовић, председник посланичке групе Зелено-леви клуб, Не давимо Београд и подсетио да годишње од загађења ваздуха премине 15 хиљада грађана.

Александар Вучић је тврдио да загађења нема, „да ми не можемо да будемо загађени“ и да „загађење у нашим градовима траје један или два дана и то само када се поклопе временске прилике“. Сличне тврдње износили су и други функционери Српске напредне странке, па смо против бившег министра заштите животне средине поднели и две кривичне пријаве због умањивања значаја загађења.

Не давимо Београд је у сарадњи са стручњацима и цивилним друштвом израдио план у 6 корака како до чистог ваздуха и послали смо га свим надлежнима да ураде барем нешто из њега.

Можда ти се свиди

Оставите коментар