Почетна » РАСКРИНКАНИ БОГАТАШИ: Приватни бизнис династије Кркобабић за који нико не зна

РАСКРИНКАНИ БОГАТАШИ: Приватни бизнис династије Кркобабић за који нико не зна

од admin
0 коментар

Мало ко зна да се династија Кркобабић бави и приватним бизнисом. Како Телепромптер.рс сазнаје, Кркобабићи имају најмање две приватне фирме регистроване у Србији.

Исплати се обмањивати пензионере. То најбоље зна династија Кркобабић. Како Телепромптер.рс сазнаје, Кркобабићи у Србији имају најмање две приватне фирме.

Водећа фирма у власништву Кркобабића је “Јет Дирецт доо”. Власник фирме је Небојша Кркобабић, брат Милана Кркобабића, директора ПТТ Србија.

Како се наводи на званичном сајту, “Јет Дирецт је водећи дистрибутер материјала за графичку и промотивну индустрију на тржиштима Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Компанија је специјализована за производњу, продају и пружање додатних услуга у областима дигиталне штампе великог формата и презентационим системима.”

У корпоративној брошури се наводи да “Јет Дирецт” извози своје производе у чак седам земаља, имају 14 аутомобила, 5.200 производа у понуди и магацински простор од чак 2.500 квадратних метара!

Откако су Кркобабићи део сваке владајуће коалиције, према подацима Агенције за привредне регистре, приходи породичне фирме континуирано расту:

2010 – 64 милиона
2011 – 72 милиона
2012 – 85 милиона
2013 – 98 милиона
2014 – 126 милиона

Овде су приказани само пријављени приходи у Србији. Кркобабићи су 2014. године основали истоимену фирму у Црној Гори. Према подацима из црногорског привредног регистра, власници фирме су Марко Кркобабић и Небојша Кркобабић.

Пошто на сајту црногорског пословног регистра нису објављени финансијски извештаји, можемо само да нагађамо колико новца Кркобабићи обрћу код суседа.

Како каже извор Телепромптера, сумња се да Кркобабићи преко “Јет Дирецт” износе новац из Србије у друге државе у којима послују.

Друга фирма у власништву династије Кркобабић је “Графицо 011 доо”. Власник те фирме је Марија Кркобабић, мајка Милана Кркобабића. Пре него што је зајахао државну фотељу у Привредној комори Београд са мегатрендовском дипломом, млађани Небојша Кркобабић, син Милана Кркобабића, радио је у бабиној фирми која се бави штампањем и издавањем часописа.

Пре уласка у политику, браћа Кркобабић (Милан и Небојша старији) бавили су се издавањем часописа. Понос и дика њихове издавачке каријере је астролошки часопис “Зодијак”.

Откако су у политици, Кркобабићи су баталили астрологију и окренули се озбиљном капиталу.

Сумњива диплома

У званичној биографији Милана Кркобабић стоји да је завршио Економски факултет у Београду, али се не наводи година окончања студија.

Како Телепромптер.рс сазнаје, на сајту Економског факултета објављен је списак свих студената који су дипломирали од 1997. године до 2006. године.

Милан Кркобабић је дипломирао на Економском факултету у току бомбардовања 1999. године у 47. години живота са статусом “инвалидског пензионера”.

Кркобабићево запослење у “Пошти” такође се доводи у питање, будући да је на то место примљен без конкурса у супротности са законском одредбом која каже да је неопходно имати најмање пет година радног искуства на директорској позицији у неком јавном предузећу.

Члан Управног одбора Привредне коморе Београд Владан Ђукић (ПУПС), који данас ради у “Пошти” код Кркобабића, гласао је испред “Поште” да Кркобабићев син Небојша добије запослење у Привредној комори Београд.

Ђукић је познат истражним органима, будући да је Државна ревизорска институција против њега 2010. године поднела кривичну пријаву због “ненаменског трошења буџетског новца” док је био секретар Секретаријат за социјалну заштиту Града Београда. Тада је Милан Кркобабић био заменик градначелника Београда.

Телепромтер

Можда ти се свиди

Оставите коментар