Почетна » РАСПАД Повереништво и чланство Двери Гроцка напуштају странку

РАСПАД Повереништво и чланство Двери Гроцка напуштају странку

од admin
0 коментар

Двери Гроцка су издали саопштење у коме су навели да повереништво и чланство напушта, још увек нерегистровану странку СПД, Бошка Обрадовића.

У светлу најскоријих дешавања у Дверима желимо да обавестимо све пријатеље и сараднике да целокупна досадашња управа и чланство повереништва Двери Гроцка напушта (још увек нерегистровану ) странку СПД Бошка Обрадовића.

Јавност је информисана о неслагањима која су настала унутар Покрета везаних за доношење новог статута који трансформише Покрет Двери у политичку странку. Повереништво Двери Гроцка је изнело своје неслагање како са самом формом и појединачним члановима статута тако и са начином на који је статут донешен. Јавност се обмањује бројкама где се истиче да је огромном већином гласова на скупштини у Чачку прихваћен статут а ниједном није поменуто колики је број људи избојкотовало скупштину, односно колики је кворум. Такође, у јавност није дата информација да људи који су дали потпис и тиме омогућили регистровање странке нису били ни обавештени о скупштини нити је дозвољено да они присуствују доношењу статута.

И поред неслагања са наметнутим статутом који покрет Двери претвара у само још једну од сто типичних лидерских партија на политичкој сцени Србије, покушали смо да дамо прилику да се усвоје одређени амадмани (како нам је и обећано) и да се нађе начин да се реорганизацијом не наруши досадашњи успешан рад и суштинска организација и политика Покрета. Међутим, досада ништа није учињено у том смеру већ напротив учињени су кораци који се сад већ косе са свим начелима нашег досадашњег рада као и смерницама програма. Све учесталији примери су и кршења чак самих тачка програма који је кандидован на изборима 2012. И 2014. године и око ког смо се сви окупили. Ово је прва година када се није одржала породична шетња Двери и подигао глас против педербала, борба за Косово се своди на позив за потписивање интернет петиције, коалиције са свима су дозвољене на свим нивоима…

У циљу очувања патриотског фронта истрпели смо одлазак најспособнијих људи из Београдске организације као и целокупног покрета, затим истеривање свих чланова руководстава који су изразили неслагање са статутом, лоша кадровска решења, бахатост нових чланова руководства и тако даље. На крају је дошло на ред и постављање људи из других странака за водеће људе у Покрету. Целокупно повереништво и његов рад је омаловажен уз наметање политике „одозго“ као и човека који је до пре пар дана био у редовима ДСС-а. Ту стварно више немамо шта да кажемо већ да одустанемо од покушаја нормализације стања које смо чинили само зарад добробита народа и свих оних који су веровали у нас.

Одавно постоје понуде за сарадњу везано за прављење локалних коалиција са свима који су нашу општину покрали и уназадили али смо ми упорно одбијали знајући да то нашим суграђанима ништа добро не може донети. Сада, пред наступајуће локалне изборе, једино о чему се говори су расподела функција и изборне калкулације које се своде на остваривање личне користи већ постојећих функционера. То је све против чега смо се годинама борили и самим тим се осећамо преваренима и изданим од стране руководства СПД-а јер нас тера да у таквим малверзацијама учествујемо. Једини циљ према новим инструкцијама централе Двери је по сваку цену улазак у власт. Све то се коси са нашим личним принципима као и обећањима које смо довали суграђанима и за која смо се свакодневно залагали. Самим тим, не желимо више ништа да имамо са онима који су један широки патриотски фронт свели на трку за функцијама и трговину гласовима. Остајемо верни само идејама које смо заговарали од почетка оснивања и српском народу.

Како радили, тако нам Бог помогао!

У име повереништва Двери Гроцка:

Бранка Бабовић

Дејан Аксић

Стефан Грковић
 

Наводи се у саопштењу Двери Гроцка.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар