Почетна » Расписани ванредни избори за градоначелнике општина Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан

Расписани ванредни избори за градоначелнике општина Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан

од Други Пишу
0 коментар

Председница Косова Вјоса Османи заказала је за 18. децембар ванредне изборе за градоначелнике општина Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, саопштено је вечерас из њеног кабинета.

Османи је изборе за градоначелнике четири општине на северу Косова заказала данас, после консултација са политичким партијама и Централном изборном комисијом (ЦИК),

„Задужује се ЦИК да предузме све неопходне радње за организовање и одржавање избора за градоначелника општина: Северна Митровица, Зубин Поток, Лепосавић и Звечан, у складу са овом одлуком и законом на снази“, наведено је у одлуци председнице Косова

Османи је истакла да ће се обратити међународним партнерима са захтевом за праћење избора и што веће међународно учешће у овом изборном процесу.

Нагласила је да ће безбедносне институције предузети све мере како би се грађани, без обзира на етничку припадност, осећали заштићено, сигурно и остварили своја уставна права гласа.

Општине са срском већином – Северна Митровица, Лепосавић, Зубин Поток и Звечан, од 5. новембра су без градоначелника који су поднели оставке због одлуке Владе Косова о замени српских регистарских таблица косовским, као и због суспензије директора Регионалне полиције север Косова Ненада Ђурића.

Институције су након тога напустили и посланици Скупштине Косова из редова Српске листе, одборници општина на северу Косова, судије, тужиоци, цариници и припадници српске заједнице у полицији из општина на северу Косова.

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар