Почетна » РАСПРАВА ЗБОГ ВЕШАЛА Посланик Двери: Давао сам изјаву више од три сата; Министар Стефановић: Пријаве се шаљу на 192, не на Твитер

РАСПРАВА ЗБОГ ВЕШАЛА Посланик Двери: Давао сам изјаву више од три сата; Министар Стефановић: Пријаве се шаљу на 192, не на Твитер

од admin
0 коментар

Док посланик Двери Срђан Ного тврди да је давао изјаву три сата у полицији поводом макете вешала која је осванула на прошлонедељном протесту, и због које је ухапшен младић Н. П, министар полиције Небојша Стефановић те тврдње негира.

Расправа се око тога повела и на друштвеној мрежи Твитер, када је најпре лидер ПСГ Сергеј Трифуновић написао да је Ного признао у полицији да је донео вешала, да их је Н. П. „само узео из његове руке“, и да о томе постоји снимак као доказ.

 

На то је, такође на Твитеру, реаговао министар Стефановић.
 
– „Срђан Ного је признао у полицији“… а нити је био позван, нити је давао било какву изјаву полицији. Поново лажне вести – написао је Стефановић.
Након овог твита, огласио се и Срђан Ного, који је навео да је давао изјаву три сата.
 
– Министре, Вас сам обавестио још у недељу, у понедељак сам више од три сата био у градском СУП-у, рекао сам инспекторима и тражио да дам изјаву, у уторак позвао поступајућег тужиоца, рекао му телефоном и тражио да ме саслуша. Ја не знам шта још треба? – написао је Ного.

 
Разговор је наставио Стефановић, који је написао да Ного није био у згради ПУ Београд, већ испред ње.
 
– У згради ПУ Бгд нисте били, били сте испред зграде. Нисте позвани од стране полиције зато што Вас нема на снимку, а ни тужилац није тражио Вашу изјаву. То што сте мени писали на Твитеру не значи да сте било шта пријавили. За све што желите да пријавите, број полиције је 192 – написао је Стефановић.
 

Бура у јавности се подигла прошле недеље, када се на протестима „1 од 5 милиона“ појавила особа која је носила макету вешала. Расправа је настављена о томе да ли та особа „убачени елемент“ или неко од протестаната.
 
Представници власти су листом осудили овај поступак, Савез за Србију се од њега оградио, али је јавио посланик Двери Срђан Ного који је рекао да је он носио импровизована вешала, да ће сам доћи у полицију и донети их.
Међутим, полиција је због овога ухапсила две особе, од којих је једна, Н. П. малолетна, којој је након саслушања одређен притвор од 30 дана, а терети се за кривично дело угрожавање сигурности.
 
Ипак, њему је синоћ укинут притвор након жалбе браниоца.
Л. Г.     Блиц
 

Можда ти се свиди

Оставите коментар