Почетна » РАТ САОПШТЕЊИМА ДС И СНС Ко је мета, а ко глинени голуб?

РАТ САОПШТЕЊИМА ДС И СНС Ко је мета, а ко глинени голуб?

од admin
0 коментар

Демократска странка осудила је напад техничког премијера Александра Вучића на представнике цивилног друштва окупљене око иницијативе „Не да(ви)мо Београд“. СНС најавила кривичну пријаву против ДС, након чега ДС одговара да „Вучић претњама неће никога ућуткати“.

По већ више пута опробаном рецепту напада на све што је друго и другачије технички премијер је, у старом радикалском маниру, нацртао мете на чело активистима и активисткињама који постављају кључна питања и боре се за владавину права и пристојно друштво, оценио је у саоопштењу Милош Ђајић, председник Ресорног одбора ДС за људска и мањинска права и сарадњу са НВО.

Уз сва неслагања и критике Демократска странка ће увек подржавати и бити савезник активностима НВО које се боре за модерну Србију владавине права и поштовања људских права, истиче се у саопштењу.

Свесни смо цене која мора да се плати да би се Србија вратила на прави пут. Зато и даље постављамо питања и наше захтеве изнесене на протесту у Херцеговачкој улици на ком смо захтевали да јавност сто пре буде упозната са свим околностима догађаја у Савамали у изборној ноћи, као и о дешавањима у полицији те ноћи, наводи се у саопштењу.

Вучић је недавно изјавио да је „Београд на води“ најбољи могући пројекат и да неће дозволи да се тај пројекат уништи, иако је кампања против финансирана из иностранства.

Поменувши и имена неких активиста у кампањи Не да(ви)мо Београд, он је, у интервјуу за Пинк ТВ, рекао да је мотив те кампање новац.

СНС најавила кривичну пријаву против ДС

Српска напредна странка ће поднети кривичне пријаве против одговорних из Демократске странке због данашњег саопштења у коме кажу да је председник СНС Александар Вучић „нацртао мете на чело активистима и активисткињама који постављају кључна питања и боре се за владавину права и пристојно друштво“.

„Поднећемо кривичне пријаве против људи који, услед изборног и моралног дебакла, настављају свакодневно да обмањују грађане Србије, и који су задојени мржњом према Вучићу и СНС-у, који се свакодневно боре да од Србије створе модерну, правну и пристојну државу“, саопштила је СНС.

Та странка је навела и да је „згрожена“ начином изражавања челних људи ДС-а, „странке која због свог понашања и говора мржње не заслужује да носи назив демократска“.

„Исти ти одлично знају да једини који су цртали мете јесу они који су се дружили са припадницима мафијашких кланова и тако омогућили да премијер Србије постане глинени голуб који је зверски убијен“, навели су напредњаци.

Додаје се у саопштењу и да се они „ових дана срамно и грчевито боре чак и против предлога Вучића да се Србија одужи некадашњем премијеру подизањем споменика у Београду“.

ДС: Вучић претњама неће никога ућуткати

Демократска странка саопштила је да лидер Српске напредне странке Александар Вучић претњама и застрашивањем као и блаћењем у јавности, неће никога ућуткати.

ДС је, поводом најаве СНС да ће поднети кривичне пријаве против одговорних из ДС због навода те странке да је Вучић „нацртао мете на чело активистима и активисткињама који постављају кључна питања и боре се за владавину права и пристојно друштво“, саопштила да Вучићу то није пошло за руком ни деведесетих година.

„А цела Србија зна и како већ четири године пролазе људи који се усудјују да нешто питају, било да су новинари, институције, политичи, књижевници, редитељи, активисти, научници, глумци или било шта друго“, додао је ДС.

Указује се и да су „о Зорану Ђинђићу, и Вучић и Томислав Николић рекли довољно тиме што су бојкотовали комеморативну седницу Скупштине (Србије) након убиства, тиме што је Вучић прелепљивао табле у улици која носи његово име налепницама са именом Ратка Младића“, додаје се у саопштењу.

ДС наводи и да „Вучић и данас показује ста мисли Ђинђићу док га блати у медијима и онда у истој реченици најављује подизање споменика.“Вучић не разуме да никада никог неће ућуткати претњама, застрашивањима, јавним прозивкама и блаћењима у јавности. Није му то пошло за руком ни дведесетих година, неће ни сада“, закључује се у саопштењу.

 

(N1)

Можда ти се свиди

Оставите коментар