Почетна » Разоткривена велика Шапићева превара: Објављени подаци о „раскиду“ са БусПлусом

Разоткривена велика Шапићева превара: Објављени подаци о „раскиду“ са БусПлусом

од Други Пишу
0 коментар

Иако је у медијима саопштено да је Град Београд раскинуо уговор са приватном фирмом „Кенткарт“, која пружа стручну помоћ и врши наплату карата у градском превозу, до тога није дошло, саопштио је Центар за локалну самоуправу.

Према речима извора ЦЛС из градских власти, обећање да ће доћи до прекида сарадње са турском фирмом неће бити испуњено и тако је градска власт себе и Београђане довела у незавидну ситуацију: уговор са приватним партнером није раскинут, а истовремено је формирамо јавно предузеће исто за наплату карата, које ове године добија из градског буџета 7.3 милиона евра.

На овај начин читав посао се, како истичу из ЦЛС, дуплира, трошкови наплате карата су већи за поменутих 7 милиона евра, град ризикује плаћање високих пенала, а што је најважније – ниједна паметна иновација у циљу боље наплате карата није предузета.

Подсетимо, крајем фебруара Скупштина града Београда сагласила се данас са коначним нацртом споразумног раскида уговора о јавно-приватном партнерству између Секретаријата за јавни превоз и конзорцијума „Кенткарт“.

Тај уговор се односио на партнерство у обављању делатности експлоатације и одржавања система за наплату карата, као и на управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду.

О овој теми на последњој седници Скупштине града Београда говорио је и градоначелник Александар Шапић. Он је тврдио да ће коначно бити раскинут уговор са Кенткартом, али да Град неће плаћати пенале. Објашњавајући разлоге зашто Град не плаћа пенале, Шапић је рекао – „зато што имали мало среће“.

“Трећа ствар о којој бих желео да причам је раскид уговора са Кенткартом, о чему сам и раније говорио. Али имате нестрпљиве медије и политичаре који мисле да ако се не уради све у два дана, онда се одустаје. Ово је само доказ да ми не одустајемо. Трајали су разговори и преговори, а биће онако како смо рекли. Биће раскид уговора, Граду ће се вратити улога наплате карата, после 12 година новац ће се вратити у Управу Града. Неће бити пенала, имали смо среће, а зашто их нема – па ни њима се више ово не исплати. Донећемо одлуку о информативним таблама што ћемо надам се имплементирати до краја године. Свака Скупштина станара ће имати своју инфо таблу на којој ће бити сервисне информације које за њих Град ради“, изјавио је Шапић.

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/E-Stock_dimitrije_goll/E-Stock_milos_rafailovic/Vesna Lalić/Nova.rs

Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар