Почетна » РЕЖИМ ПРЕКО ПОЛИЦИЈЕ НАСТАВЉА ПРИТИСКЕ НА ПРЕДСЕДНИКА ГГ “ЗА БОЉУ ОПШТИНУ СЕЧАЊ ВУКАШИНА БАЋИНУ

РЕЖИМ ПРЕКО ПОЛИЦИЈЕ НАСТАВЉА ПРИТИСКЕ НА ПРЕДСЕДНИКА ГГ „ЗА БОЉУ ОПШТИНУ СЕЧАЊ ВУКАШИНА БАЋИНУ

од admin
0 коментар

Данас у току дана добио сам телефонски позив из полиције у Зрењенину из одељења за Привредни криминал да се одазовем на информативни разговор јер их како кажу занима порекло моје имовине због анонимне пријаве против мене, наводи Вукашин Баћина.

-Наиме, ја сам пољопривредник који се бави сточарством и ратарством већ више од 17 година, а моја породица и много дуже од тога. Поред стоке, земље, механизације имамо у власништу и једну сеоску пумпу. Пољопривредом се бавимо даноноћно и боримо се упркос свему.
Спадам у ред малих или средњих пољопривредних газдинстава,

Никада нити ја, нити било ко из моје породице није био нити један дан део власти, нити смо пословали са државом. Мој једини грех је што се бавим политиком, тачније што сам једини опозициони лидер у мојој општини и што једино моју ГГ нису успели да ставе под контролу режима у мом крају.
Такође, замера ми се што отворено и јавно нападам СНС због криминала и корупције коју врше у нашој општини и што су нас довели у ред најсиромашнијих општина и што из Сечња људи одлазе.

Све и један динар који је моја породица стекла је стечен мукотрпним радом и годинама муке и труда и све што смо стекли је јавно и транспарентно, немамо шта да кријемо, немамо много, али је за нас довољно.
Са друге стране, ми пољопривредници у Војводини најбоље знамо како се преко ноћи купује огромна количина земље у Војводини, а да нема те полиције или тужилаштва да постави питање ко то купује и одакле новац??
Такође, полиција мене позива и малтретира на основу некакве анонимне пријаве, па постављам питање зашто не поступе на основу јавних пријава и навода о којима смо могли у претходном периоду да слушамо нпр. о Кокезиних 600 милиона, породици Вучић и њиховом богатству, лажним Арапима, Ђиласових 600 милиона..???

Нека одељење полиције за привредни криминал све нас заједно позове и да све буде јавно, па да видимо ко је на који начин стекао новац, а не да буду инструмент притиска тамо где мисле да могу да гуше опозицију.

Подсећам вас да сам у току кампање за локалне изборе који су одржани у априлу, у Сечњу противправно хапшен и притваран због лажне афере куповине гласова.

Такође, подсећавам вас да је тужилаштво тражило да ми се одреди притвор од 30 дана иако против мене није постојао нити један доказ и иако сам у том моменту био носилац једине опозиционе листе и кандидат за председника општине Сечањ.

Тада је Основни суд донео Решење и одбио предлог тужилаштва да ми се одреди притвор, где је у свом образложењу навео да против мене не постоји нити један доказ.
Политички инструментализовано тужилаштво је тада уложило жалбу на такву одлуку суда, те је Виши суд у Новом Саду морао поново да одлучује и где је потврдио првобитно решење донето у моју корист.

Дакле, у том случају смо имали најдиректнију злоупотребу полиције и тужилаштва који су се на најгрубљи могући начин умешали у изборну кампању, и да није било незивисних и слободних медија попут Н1, НОВА С , ДАНАС, ЖИГ ИНФО и других да скрену пажњу јавности они би све урадили да ме ућуткају у мраку. Међутим и поред свега тога наша ГГ „За бољу општину Сечањ“ је остварила значајан двоцифрени резултат и данас имамо одборничку групу у Сечњу.

Након избора смо добили понуду путем медија од првог човека са листе СНС да уђемо у власт са њима и да направимо концентрациону локалну власт где би све три одборничке групе (СНС,СПС, ГГ) биле део власти у Сечњу. Такву понуду смо без размишљања одбили и било нам је јасно да ће тек то бити разлог за нове нападе и притиске на нашу ГГ.

СВЕ ОВО ЈЕ НАСТАВАК ПРИТИСАКА И ТОРТУРЕ КОЈИ СЕ СПРОВОДИ НАД НАМА КОЈИ СМО СЛОБОДНИ ГРАЂАНИ, А НАШУ СЛОБОДУ ЋЕМО НАЋИ НАЧИН ДА ОДБРАНИМО.

Вукашин Баћина
председник ГГ „За бољу општину Сечањ и шеф одборничке групе у Скупштини општине Сечањ

Можда ти се свиди

Оставите коментар