Почетна » Режим претвара Савет ФПН у своју филијалу

Режим претвара Савет ФПН у своју филијалу

од Други Пишу
0 коментар

Одлуком Владе Републике Србије, за чланове Савета Факултета политичких наука именовано је 8 представника из редова оснивача, тј. државе. Власт се одлучила за Мају Гојковић, Јадранку Јоксимовић, др Уроша Шуваковића, Љубишу Ристића и још неколико што миљеника што промотера режима. Компромитовани кадрови режима 90-тих СРС, ЈУЛ и СПС у новом издању постају чланови важног органа управљања и креатори политике високог образовања.

Савет факултета доноси Статут, бира и разрешава декана, усваја финансијски план и има низ других надлежности у којима режим види плен. Симболична рехабилитација дојучерашњих јуловаца и радикала је показивање надмоћи власти да може да окупира територију која јој политички, вредносно и идеолошки никад није припадала. ФПН је од почетка вишестраначја био неосвојива тврђава за оне чију политику 90-тих баштини СНС данас. Са овог факултета студенти и професори су били носиоци демонстрација 90-их година. Данас су професори овог факултета етикетирани као издајници, црта им се мета на чело и њихов лик се налази на плакатима као да су лица са потернице.

Персонална решења за савете других факултета показују да ФПН није јединствен случај него да се ради о курсу потчињавања факултета који је режим заузео. Вучићев трбухозборац Драгослав Бокан постао је члан Савета Филолошког факултета. Генерални секретар Владе и официр за везу са подземљем, Новак Недић репризирао је своје чланство у Савету београдског Правног факултета.

Зна овај режим да дипломе њихових склепаних факултета не вреде. Зато су кренули у освајање онога што им никада није припадало.

Можда ти се свиди

Оставите коментар