Почетна » Ријалити „Скупштина Србије“: Посланици причају о Сораји, мангулицама и хватању бидермајера, Бакарец и Ристичевић „сипају“ увреде

Ријалити „Скупштина Србије“: Посланици причају о Сораји, мангулицама и хватању бидермајера, Бакарец и Ристичевић „сипају“ увреде

од Други Пишу
0 коментар

Изјава Срђана Миливојевића, посланика Демократске странке, да је бесмислено што Скупштина Србије разматра Предлог закона за сузбијање организованог криминала, док је Србија прва у Европи по степену корупције и организованог криминала, али и тврдње да је Беливук само извршавао задатке СНС, изазвала је поново хаос у парламенту, лупање у клупе, стајање, вику, али и салву увреда.

Спомињала се Сораја, мангулице, хулахопке, али и коме је место у измештеном зоо врту, а коме у Забели и ко воли „тројке“.

„Александар Вучић је са Српском напредном странком 8. новембра 2012. године амнестирао 4.300 осуђених лица, без икакве селекције. А онда долази и пријем Дијане Хркаловић у БИА и тада настаје клан Вељка Беливука“, рекао је Миливојевић на седници Скупштине о изменама правосудних закона, пише Данас.

Он је подсетио да је Беливук признао да је, заједно са својом групом, био ангажован за рушење четврти Савамала, где се гради „Београд на води“.

„Беливук је рекао и да има информацију о убиству Владимира Цвијана и Оливера Ивановића и до данас о томе ништа“, рекао је посланик ДС-а.

Он је чланове Српске напредне странке, назвао присталицама покрета Харе кришна и оптужио их да су они пре три дана у Скупштини Србије покушали да линчују председника државе.

„Искористили су трентак када његово обезбеђење није било у скупштинској сали и насрнули су на њега“, навео је Миливојевић, подсећајући шта су све за Вучића раније говорили Небојша Бакарец, Александар Мартиновић, Миленко Јованов.

Навео је и да захтева да следећи пут кад Александар Вучић долази у скупштину да му се ојача обезбеђење, „да га ови дивни умилни људи не би овако нападали“.

„Грађани Србије видели су како може да изгледа Скупштина Србије ако се не прихвати неки Вучићев план“, навео је Миливојевић и додао да је ДС показала како може да изгледа другачија Сбија.

Он је замолио и министарку правде да се у инвентар у Зебели обавезно утисне лик вука, јер ће требати онима који ће се тамо ускоро наћи.

Бакарец и Ристичевић сипали увреде

Реагујући на Миливојевићеве прозивке, Небојша Бакарец није бирао речи увреда. Посланика ДС назвао је жутом хунтом, у жутом џемперу који би да убије председниковог сина, а вероватно и самог председника.

„Он је стеони ловац на псиће. Више једе псеће месо него свињско. Тврди да је мушкарац, али жути џемпер који носи показао је да има веће груди од Сораје и убудуће осим хулахопки, било би добро да носи и брусхалтер. Биће пристојније“, поручио је Бакарец, а Миленко Јованов, шеф посланичке групе СНС упозорио је „примерка Миливојевића“ да води рачуна када у Забели буде посећивао Беливука, јер постоји могућност тамо и да остане.

Маријан Ристичевић, посланик са листе СНС, готово петнаестак минута, без иједне опомене, сипао је увреде на рачун Миливојевића. Најпре га је назвао НАТО локатором, јединим преосталим „Џекијем“ у Крушевцу.

„Зоолошки врт се сели са Калемегдана на Аду. Немојте бити забринути. Имаћете добро станиште, моћи ћете да се каљугате у блату колико желите. Бићете у природном окружењу. Моћи ћете да будете моравка, мангулица или ресавка, шта желите“, поручио је Ристичевић посланику ДС, додајући да је ова српска мушка персона на свадбу свог страначког колеге ишла са Загорком Доловац и да је тамо са деверушама хватао бидермајер, а да сада прича о независном правосуђу.

„Хватао је бидејмајер са деверушама и отуда та тројка човека у жутом џемперу. Вероватно је помислио и да му је време да се уда“, сејао је увреде Ристичевић, добацујући и Бориславу Новаковићу да је „био и остао лопужа“.

Док је он причао, посланици дела опозиције стајали су и лупали у клупе.

Много јаче лупање у клупе, из редова СНС, чуло се када је Миливојевић кренуо да реплицира. Он је упитао министарку правде Мају Поповић да ли јој је имало непријатно што је у СНС секла колач у присуству овакве особе, попут Маријана Ристичевића, човека који је чак фалсификовао и печат суда.

„Где ћете веће понижење министарко“, навео је Миливојевић.

Skupština Srbije Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар