Почетна » “РТС крије да је Лончар забранио тестирање медицинара”

“РТС крије да је Лончар забранио тестирање медицинара”

од admin
0 коментар

 “Колико још људи треба да оболи од Ковид-19, колико још људи треба да умре од ове болести, какав суноврат треба да доживи здравствени систем ове земље да РТС, као јавни сервис, буде у функцији информисања грађана, а не у функцији заштите власти и прикривања свих њихових промашаја са трагичним последицама?”, наводи се у саопштењу.

Да ли је обавеза РТС-а да обавести јавност да је Министарство здравља Републике Србије наложило здравственим установама да забране ретестирање здравствених радника на Ковид-19 након 14 дана и тако принуде медицинаре да и болесни раде, пита Тепић.

“У јеку ескалације пандемије, свакодневног обарања црног рекорда у броју заражених и преминулих како грађана, тако и здравствених радника, РТС није нашао за сходно да ниједном речју укаже надлежнима о погубности организовања шопинга за „Црни петак“, већ је, напротив, у свом централном Дневнику промовисао овај догађај. За РТС није било важно колико ће се људи заразити, већ да ли су попусти адекватни и да ли су у складу са попустима у Европи”, наводи се у саопштењу.

Тепић захтева од РТС да објави ову информацију и документ, да објави све информације о правом стању у здравственом систему Србије, да обезбеди да се у програму јавног сервиса чују мишљења стручњака која могу допринети превазилажењу ове трагичне ситуације уместо омамљивача из Кризног штаба, а од Владе захтева да моментално повуче предлог за повећање обавезне ТВ претплате.

Михаило Јовићевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар