Почетна » Ђилас: За 5 месеци вратићемо Београд Београђанима (ВИДЕО)

Ђилас: За 5 месеци вратићемо Београд Београђанима (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

Ђилас је у најави конференције упитао да ли градске власти уопште знају да направе буџет кад раде већ трећи ребаланс.

– Ништа се није направило за девет година, 1.4 милијарде дугује град Београд – напоменуо је Ђилас, и додао да само треба сачекати још пет месеци и да ће вратити Београд Београђанима.

Ђилас је рекао како девет година слуша да је оставио дуг од 1,2 милијарде док је био градоначелник, а град је био задужен мање од 400 милиона, што је недавно признао и сам Горан Весић, када је објавио да је градски дуг смањен на 280 милиона и тиме признао како се рачуна дуг.

Председница ГрО ССП Београд, Мила Поповић, рекла је да се доноси одлука о Анексу 3 Уговора о спалионици о Винчи, а да ће 1,2 милиона евра Београђани исплаћивати страном инвеститетру у наредних 30 година.

– Анексом 3 се депонија проширује и 8,5 милиона евра Влада Србије пребацује Београду – истакла је Поповић, додавши да Град потом пребацује тај новац себи блиским фирмама.

– Анексом 3 се депонија проширује и 8,5 милиона евра Влада Србије пребацуије Београду, а Београд Бео чистој енергији, а она је изабрала извођача, а то је фирма Нуклеус која је повезана са Звонком Веселиновићем и Миланом Радојичићем. Фирма Нуклеус, власника Владимира Јефтића из Лазаревца, је са Инкопом Веселиновића и Радојичића радила Коридор 11 и ауто-путеве по Србији, без да су имали искуства. Инкоп и Нуклеус имају удела у трећој фирми – Гранит пешчар, која је такође добијала послове од Града Београда за реконструкцију улица по Београду – истакла је Поповић.

Поповић је истакла да се Анексом 3 продужује рок са почињањем пружања услуга за 100 дана. Оно што је апсурд, на винчанску депонију пребациваће се смеће из општина Гроцка и Барајево, а Винча је у Гроцкој.

– Можемо очекивати још допуна овог уговора на штету Београђана – закључила је Поповић.

Лидер ССП је потом додао да ће Уговор о спалионици сигурно бити раскинут, када падне актуелна градска власт.

Одговарајући на питања новинара, Ђилас је рекао да ће се убрзо донети заједничка одлука највећих опозиционих странака о учешћу на изборима.

– Видите шта се дешава у Ужицу, где је нас пет село да попије кафу. Где неки локални кабадахија из Пореске управе из власти пошаље да се човеку затвори кафић. Исто у Врњачкој Бањи, исто у Краљеву. Нема изборних услова, не може се ништа променити. Притисци, капиларни гласови, медији… Ми смо свесни да нема шансе да буду фер избори – казао је Ђилас, додавши како треба да буде срамота Билчика, Кукана и Фајон, који су одустали од свих европских вредности и правила која важе у њиховим земљама.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар