Почетна » Детаљи састанка на ком је Вучић „одјавио“ Весића

Детаљи састанка на ком је Вучић „одјавио“ Весића

од admin
0 коментар

 Будући да је Шапић у више наврата истакао да не види Весића у свом тиму, уколико буде градоначелник Београда, председник СНС Александар Вучић је морао да бира између дугогодишњег градског функционера, који, истине ради, нема подршку већине Београђана и актуелног председника општине Нови Београд, наводе извори Нова.рс из СНС и додају да је то био разлог због чега је Вучић одржао посебан састанак са Весићем.

На поменутом састанку, како се наводи, лидер напредњака је понудио неколико опција свом сараднику, уместо позиције у главном граду, али их је он, макар за сад, све одбио, уз напомену да га искључиво занима место првог човека у Београду.

Саговорници Нова.рс наводе да је Весић нагласио да је спреман, у случају да не буде у тиму СНС за Београд, да напусти страначке функције, уз напомену да то не значи да неће остати уз Александра Вучића.

– Весић је поручио лидеру странке да ће му помоћи у кампањи за председничке изборе, уколико се он кандидује, позивајући га да то и учини – наводи се.

Иако се Вучић определио за Шапића, то не значи да се у потпуности одрекао Весића, ком ће, како се наводи, у крајњем случају понудити место на листи за парламентарне изборе.

Шапићев ултиматум наљутио Весића – одмах узвратио на телевизији

Међу кључним променама на листи СНС за Београд јесте и то што актуелни заменик градоначелника Горан Весић неће бити у Шапићевом тиму, што је и сам потпредседник СНС наговестио након учлањења у ту партију.

– Уколико на следећим изборима будем добио поверење за било које важно место у држави потрудићу се да изаберем своје најближе сараднике са којима могу да поднесем одговорност за то што будем радио, а међу њима не видим Горана Весића – рекао је својевремено Шапић, на шта му је Весић одговорио да мора да се „научи лепом понашању“.

– Очекујем да се Шапић пре уласка у СНС научи лепом понашању. Очекујем да научи да је СНС једна велика породица и да у СНС-у постоји само један тим, а то је тим Александра Вучића. У тој тиму сви чланови и сви функционери блиско сарађују и спроводе политику Александра Вучића – апострофирао је у свом одговору Весић.

На крају, један од услова Александра Шапића да буде кандидат СНС за Београд био је да на истој листи са њим не буде Горан Весић. Весић је то, како се наводи, окарактерисао као покушај да га потисне из странке.

– Одмах сутрадан Весић је гостовао на једној телевизији где је истакао да не може да верује да су неки потпредсеници СНС и чланови Председништва ћутали на претње атентатом Вучићу. Иако није невео именом на кога мисли, сви у странци су знали о коме говори – тврди саговорник.

Иако је руководство странке одлучило да Весић не буде на листи напредњака за Београд, то не значи да други човек престонице неће бити на листи кандидата за посланике на парламентарним изборима.

Нова/Директно

Можда ти се свиди

Оставите коментар