Почетна » Вучић: Ускоро ће бити укинута одредба о шетању кућних љубимаца

Вучић: Ускоро ће бити укинута одредба о шетању кућних љубимаца

од admin
0 коментар

 

„Уколико послушате такве предлоге неће нам бити довољно комплетно ново гробље на Бежанијској коси, Лешће, Ново гробље, ни Централно гробље. Сва гробља ће бити мала да приме све нас ако слушате туђе предлоге, ја вас молим да слушате своју државу“, рекао је председник Србије у Штарк Арени.

Он је најавио да ће ускоро бити укинута и одредба о шетању кућних љубимаца.

„Знам колико се људи љутило што пуштамо да грађани шетају псе и то ће бити укинуто, и то не зато што је не волим псе, моја ћерка има пса, шетајте га у пет ујутру и у три после подне и довољно је, важнији су људски животи“, поручио је Вучић.

Он је рекао да га је највише људи из разних партија, а пре свега из његове Српске напредне странке, звало због смештаја на Сајму, уз питања да ли тако мора и да ли се може наћи неко боље решење, и да је свима рекао да је Сајам најбоље решење.

„Мораћемо сви на Сајам, у ствари ја сигурно нећу јер ћу ја бити тежи случај због кардио васкуларних проблема и високог притиска, али свако ће морати на Сајам ако има вирус. Ја јер сам се наслушао приче о логорима, као да нико није служио војску, ја сам у Сарајеву имао такве кревете“, рекао је Вучић.

Истакао је да му је драго што су се грађани уплашили и да „ће морати да смисли нешто још горе од Сајма“.

Он је додао да је била идеја да се смештају оболели у Студентски град, али да би било јако компликовано „ако неко умре на четвртом спрату јер би онда дезинфекција трајала пола дана, а на сајму је све то лакше.

„Неко треба ту да проведе 14 до 21 дан, а што му није комфорно то ме не интересује, ми се боримо за животе људи, а ако неко мисли како ће да се шминка или пере зубе четири пута дневно, неће, праће их једном дневно“, додао је председник.

Одговарајући на питања новинара после посете волонтерима у Штарк арени, Вучић је додао да има довољно тестова за корона вирус, али да је питање капацитета лабораторија колико ће дневно урадити.

У наредним данима због већег броја тестова очекује, како је рекао „знатно већи број регистрованих пацијената“.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар