Почетна » Прште оставке СНС-оваца на југу – казне или нешто друго?

Прште оставке СНС-оваца на југу – казне или нешто друго?

од admin
0 коментар

 Тако је председник општине Медвеђа Небојша Арсић чак потврдио медијима да је поднео оставку, како би се спојили локални, парламентарни и председнички избори у априлу ове године.

– Тачно је да сам поднео оставку како би локални, парламентарни и председнички избори били спојени. Медвеђа је разуђена општина, тако би олакшали грађанима, а не да наредне годне опет излазе на изборе. Овако је много једноставније – казао је Арсић.

Његово оправдање о разуђености је донекле оправдано, али то се не може рећи за председника општине Дољевац Горана Љубића Међарца, чија територија није разуђења. Он је оставку оправдао уштедом, јер ће се избећи додатни трошкови око накнадне организације локалних избора у 2023. години. И гле чуда, ти евентуални трошкови за локалне изборе уложиће се у нове инвестиције, барем је тако изјавио за медије Љубић.

 

– Међарци би да осигурају наредне четири године, канда не деле сигурност у подршку коју СНС има. Дољевачки весници пролећа – прокоментарисала је ову одлуку председница Странке слободе и правде у Нишу Јелена Милошевић.

Иза личних разлога, наводних смањена трошкова око избора и разуђености територије, крије се успаваност СНС чланства у мањим средина, тврде познаваоци локалних прилика. Нису добро радили, нису довољно притискали своје комшије, сендвичи су им, као и ботови ослабили и осиромашили, па се у ваздуху осећа да губе подршку.

Зато их је централ казнила да се активирају и пробуде раније, а само они знају колико у себи псују што сад мора да се муче да поврате резултате са прошлих лажних избора, када је било лако, јер опозиција није учествовала.

С. М.   Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар