Почетна » САМО У СРБИЈИ Мртав Слобадан Милошевић легализује вилу за 50.000 динара!

САМО У СРБИЈИ Мртав Слобадан Милошевић легализује вилу за 50.000 динара!

од admin
0 коментар

Милошевић је наведен као подносилац захтева за легализацију 682 квадрата у Толстојевој 33 из 2010, иако је преминуо четири године раније

БЕОГРАД – Слободан Милошевић, бивши председник Србије и СР Југославије, бесправно је изградио 682 квадрата у Улици Толстојева 33, те је 2003. године поднео захтев за легализацију, али је исти поновљен 2010, и то под његовим именом иако је преминуо четири године раније, открива Курир.

До данас овај захтев није решен, па ће вила на Дедињу бити озакоњена у складу с најновијим прописом који се бави бесправном градњом – Законом о озакоњењу, који предвиђа таксу од 50.000 динара за озакоњење објекта већег од 300 квадрата.

Наиме, Милошевић је јула 1991. од Града Београда купио кућу од 325 квадрата у Толстојевој за 7,38 милиона динара или 22.600 динара по квадрату, а рок отплате био је 38,5 година. Немачка марка је, како су раније објавили медији, тада вредела 14 динара, али је почетну суму долазећа инфлација свела на око 2.000 марака, колико је Милошевић платио за вилу.

Crno na belo... Bivši predsednik se navodi kao podnosilac zahteva za legalizaciju

У међувремену је вила реновирана, па је први захтев за легализацију Милошевићев адвокат поднео 2003, када је бивши лидер СПС већ био у затвору у Хагу. Ту је и умро у марту 2006, али је нови захтев за легализацију предат 2010. и у званичној документацији Града Београда, у рубрици „подносилац захтева/инвеститор/власник“, наводи се име Слободана Милошевића. У том захтеву се наводи да је реч о реконструисаном и адаптираном објекту без грађевинске дозволе површине 682 квадрата, као и да на тој локацији постоје и воћњак и двориште од 86 ари.
Иначе, после бомбардовања 1999. породица Милошевић се преселила у вилу Мир у Ужичкој, али се супруга Мирјана Марковић вратила у Толстојеву 33 после хапшења Милошевића априла 2001, одакле је отишла 2003. Кућу су после Милошевићеве смрти наследили супруга Мирјана и ћерка Марија, док се син Марко одрекао свога дела у корист мајке.

У Граду Београду јуче нису имали коментар поводом легализације куће Слободана Милошевића.

Бесправна вила
СТАНАРИ ДИ СТЕФАНО И ЈОЦА АМСТЕРДАМ

Толстојева 33 поново се појавила у јавности крајем априла 2009, када је у њој ухапшен Сретен Јоцић звани Јоца Амстердам. Он је приведен под сумњом да је умешан у убиство Иве Пуканића, власника загребачког листа Национал, али је после суђења ослобођен. У медијима се тврдило да је кућу Јоцићу преко посредника изнајмила Мира Марковић. Према писању неких медија, у Толстојевој 33 живео је и Ðовани ди Стефано, пријатељ и сарадник покојног Жељка Ражнатовића.

Потенцијални купац
И ЋАЗИМ БИ У ВИЛУ

Ко данас живи у тој вили – није познато, мада су се у више наврата појављивале информације да се вила продаје, а као купац се помињао и Ћазим Османи, контроверзни албански бизнисмен.

За 84.221 динар
КУЋУ У УЖИЧКОЈ 34 ПАЗАРИО ДВА ДАНА ПРЕД БОМБАРДОВАЊЕ

Занимљиво је да је Милошевић само два дана пред НАТО бомбардовање 1999. од државе купио и кућу у Ужичкој 34, на плацу који се наставља на плац у Толстојевој 33. После октобарских промена држава је тражила поништење уговора, а спор о томе није завршен. Тадашњи председник СРЈ је 15. марта 1999. тражио да му држава додели кућу од 94 квадрата у Ужичкој 34, сутрадан му је дата, 19. марта је закључен уговор о закупу, а 22. потписан уговор о откупу. Милошевић је кућу у Ужичкој 34 купио за 84.221 динар.

Курир/Опозиционар

Можда ти се свиди

Оставите коментар