Почетна » Санда Рашковић Ивић: Не би ме зачудило да Вучић на пролеће формира концентрациону владу

Санда Рашковић Ивић: Не би ме зачудило да Вучић на пролеће формира концентрациону владу

од Други Пишу
0 коментар

Посланица и потпредседница Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да њу не би изненадило да „на пролеће крене формирање концетрационе владе за коју се многи већ препоручују“.

„Председник Србије Александар Вучић одлуку о санкцијама не жели да донесе сам, јер жели да подели одговорност. Слично као с Косовом“, рекла је Санда Рашковић Ивић за лист „Нова“.

Санда Рашковић Ивић је подсетила да је Народна странка тражила посебну седницу парламента о Косову и Метохији да би се установила платформа за преговоре и утемељио преговарачки оквир.

„Наше прво питање Вучићу ће бити по којој то платформи он преговара о најзначајнијем државном и политичком питању за Србију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

На питање да ли верује да могу да избију оружани сукоби, потпредседница Народне странке је одговорила да су притисци на Србе на Косову и Метохији велики, али да су једно притисци, чак и повремени инциденти, а друго је сукоб.

„Сукоба неће бити ако се не будемо ’упецали’ на провокације с албанске стране. Албанцима је њихов имиџ жртве који су изградили деведесетих прилично избледео и добро би им дошло да се прикажу као жртва српске агресије. Зато би се требало узвисити на такве провокације“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Упитана шта квалификује Милоша Вучевића и Ану Брнабић за функцију председника Владе Србије, Санда Рашковић Ивић је одговорила да је „обома послушност кључна квалификација“.

Можда ти се свиди

Оставите коментар