Почетна » Санда Рашковић Ивић: Уплашени режим тера инат народу, боље да се не игра са љутим и пониженим људима

Санда Рашковић Ивић: Уплашени режим тера инат народу, боље да се не игра са љутим и пониженим људима

од Други Пишу
0 коментар

Посланица Народне странке Санда Рашковић Ивић изјавила је данас да је власт уплашена због масовних протеста „Србија против насиља“ и инати се без размишљања, и позвала „режим да се не не игра“ са љутим и пониженим људима којих има много и који су изашли на улице.

„Власт се инати јер Србију води Александар Вучић, човек који има навијачки менталитет, он није државник, него је остао навијач и зато му требају ’масовке’ и аплаузи и поделе на ’ми и они’ и зато му је потребна оволика агресија, али људима је тога доста и то су показали масовним изласком на улице. Имамо страшно насиље, 18 људи је побијено за 30 сати, а режим каже да је све у реду и систем није заказао“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

„Оставка Вучића ће такође доћи на ред, она је неминовност. Људи већ на протесту кажу ’Вучићу, одлази’. Нема власти без избора и не плашимо се избора, и Вучић ће доћи на ред, као што је дошао Милошевић и као што је дошао свако“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да је „друштво посрнуло и купа се у агресији“ и да су потребне су многе реформе.

„После два масовна убиства потребно је увести три мере – у сваку школу педагога психолога и дефектолога, фемицид да постане посебно кривично дело и да се формира тело за праћење фемицида како би се анализом предупредиле нове жртве, и реформа заштите менталног здравља по угледу на италијански модел ’психијатрија у заједници’“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је навела да није реч само о захтевима протеста, него и о броју људи који су изашли на протесте и које нису позвале само политичке странке, него су својом бројношћу показали режиму да су крајње незадовољни и да су потребне промене.

„Режим, са друге стране, одговара на најглупљи могући начин – контрамитингом. На наш захтев да чланови Савета РЕМ-а буду смењени, нису хтели ни да нас приме у РЕМ, а онда Информеру дају могућност да отвори телевизију“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Седница скупштине се намерно развлачи унедоглед, како би се завршило редовно заседање које се завршава 31. маја и да се тако отежа гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Братиславу Гашићу који је у унутрашњем Вучићевом прстену“, додала је Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић је поводом протеста који ће у суботу, 27. маја, бити одржан испред РТС-а, рекла да је РТС од крилатице „ваше право да знате све“ стигао до „ваше право да не знате ништа“.

Посланица Народне странке је истакла да власт сутра не би организовала митинг, него би гледала да изађе у сусрет захтевима грађана.

„Људима који ће сутра доћи на митинг СНС-а рекла бих да запамте да их је неко малтретирао и понижавао да дођу на митинг и аплаудирају, и да убудуће не дају подршку таквима. Разумем зашто су морали да дођу али нека запамте понижење.
Људи који су принуђени да у овом тренутку подржавају СНС и Вучића нису ништа криви и да ће и њима бити олакшање да их више нико тако не понижава када се промени власт“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

„Србија без понижавања, то је први корак“, закључила је Санда Рашковић Ивић.

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар