Почетна » Санда Рашковић Ивић: Утврдити одговорност за велики број умрлих лекара, Кон је протеза власти

Санда Рашковић Ивић: Утврдити одговорност за велики број умрлих лекара, Кон је протеза власти

од admin
0 коментар

 

„Колеге које раде са ковид пацијентима су недовољно тестиране и заштићене и они су послати да погину и да се унесреће. Они су у почетку радили без заштите, сами су шили и набаљали своја заштитна одела, маске, и алкохол. Заштитна одела и скафандери које данас нису за једнократну употребу, него се перу и суше, питање је где се суше…“, рекла је Санда Рашковић Ивић телевизији Н1.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је срамотна изјава шефа Кризног штаба Предрага Кона да су се „лекари заразили на паузама за кафу“.

„Срамно је што је Кон у одбрани власти постао њена протеза. Неко ко је положио Хипократову заклетву требало би да показује апсолутну емпатију према својим колегама“, рекла је Санда Рашковић Ивић, која је професорка Високе здравствене струковне школе у Београду.

Потпредседница Народне странке је навела да „нико неће одговарати док је овај режим на власти“, али да би свакако требало утврдити одговорност по промени власти.

„Лажу и о броју тестираних на вирус корона, јер се, рецимо, онколошки пацијенти пре примања хемотерапије тестирају, па је онај ко је примио 10 терапија тестиран 10 пута, а рачуна се као да је тестирано 10 људи“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

На питање да ли је Народна странка „искључила могућност бојкота“, Санда Рашковић Ивић је одговорила да та могућност није искључена, али да се „не може седети на идеји бојкота, не радити ништа и говорити да ништа не ваља“.

„Ми се спремамо као да ћемо изаћи на изборе и као да ћемо успети да се изборимо да услови не буду испод црвених линија – ослобађање медија, раздвајање предсендичких, парламентарних и београдских избора и регулисање финансирања изборне кампање“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Упитана о јединству опозиције, Санда Рашковић Ивић је одговорила да „нема ништа од лажног јединства“, какво је било пре избора 21. јуна, када су се многи заклињали да неће изаћи на изборе, а онда изашли, па се показало „да су се прешли рачунајући да могу да нешто улове у мутном“.

„Ако вас неко једном превари, онда је он крив, а ако вас неко превари два пута, онда сте сами криви. Лажно јединство не води ничему, боље је 300 Спартанаца него 10.000 Персијанаца. Требало би да окупимо људе са кредибилитетом и оне који су одржали реч“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

На питање „да ли је дефинитивно прекинута сарадња“ Народне странке и Странке слободе и правде Драгана Ђиласа, Санда Рашковић Ивић је одговорила да је „сарадња ослабљена у аспекту мега-окупљања и кусог и репатог“, а да медији томе предају велику важност, јер стално говоре о свађи председника Народне странке Вука Јеремића и Ђиласа.

„Њихова неслагања су бело перје у поређењу са неслагањем Александра Вучића и Небојше Стефановића“, рекла је Санда Рашковић Ивић.

Она је додала да би се у процесу дијалога власти и опозиције о изборним условима уз посредовање ЕУ требало понашати „по медицинском начину мишљења и борити се свим средствима да пацијент преживи“.

Санда Рашковић Ивић је истакла да је власт од Канцеларије за Косово и Метохију направљен „тим за капитулацију“ Србије, јер се воде преговори о „капитулацији и признавању Косова као независне државе“.

Народна странка

Можда ти се свиди

Оставите коментар