Почетна » Саопштење Партије радикалне левице поводом данашњег расистичког скупа у парку код Економског факултета

Саопштење Партије радикалне левице поводом данашњег расистичког скупа у парку код Економског факултета

од admin
0 коментар

 Није смело уопште ни да се деси да десничарске групације најављују етничко чишћење људи а да су солидарни грађани принуђени да им се супротставе, изјавио је Иван Велисављевић, члан председништва Партије радикалне левице, која је позвала своје чланство да се придружи акцији солидарности.Очито је у питању системска неспособност државе да се бави избегличком кризом и на безбедносном и на хуманитарном нивоу.

Милена Репајић, такође чланица председништва ПРЛ, додаје да је избегличка криза стваран проблем али да се не решава премлаћивањем и понижавањем људи.Мигранти постају жртвени јарци којима се скреће пажња са озбиљних друштвених проблема, рекла је Репајић.

Мина Милошевић из ПРЛ слаже се с том оценом.У последњих годину дана различите параполицијске формације и опскурне странице на интернету, па и неки виђени политичари, оркестрирано шире лажи о мигрантима. Тиме стварају атмосферу мржње и страха, тако да се нико не осећа сигуран, осим оних који могу несметано да нас пљачкају, рекла је Мина Милошевић.

Партија радикалне левице сматра да је реакција грађана Србије на долазак избеглица било показивање солидарности и да, упркос свему, тако треба да остане. Задатак државе је да се на одговоран начин бави избегличком кризом, чувајући достојанство, сигурност и људске животе. Желимо да се сутра поносимо хуманом реакцијом нашег друштва на избегличку кризу узроковану империјалистичким ратовима, а не да се срамимо због мржње и насиља које заговарају екстремне десничарске групе.

Медијска служба Партије радикалне левице

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар