Почетна » САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Заветници и Слободари желе да се хитно прогласи стање елементарне непогоде у општини Сечањ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ: Заветници и Слободари желе да се хитно прогласи стање елементарне непогоде у општини Сечањ

од admin
0 коментар

Несносне температуре трају већ недељама, без хлада, без места на ком можемо да се сакријемо, без капи кише…

Ако кренете у обилазак атара нашег прелепог Баната, слика коју ћете тамо видети је више него тужна и потресна. Земља је испуцала, сува, кукуруз се лагано њише на врелом летњем поветарцу и гори, буквално гори, није добио кишу већ пар дугих недеља, а на неким парцелама је овогодишњи усев скоро 100 процената уништен. Са сунцокретом је иста ситуација као и са кукурузом, усеви су уништени, нису успели да преживе овај топлотни удар који траје. Док се шетате атаром Сечња и долазите у саму општину, моћи ћете сасвим сигурно да чујете коментаре локалних мештана, моћи ћете да чујете њихово незадовољство, њихову бригу- А њихова највећа брига је како ће деци својој сутра ставити храну на сто, како ће обући своју децу и спремити их за школу?

Како ће купити огрев за зиму…? Њихове бриге нису као властодршцима општине Сечањ, где ће ићи на летовање, где ће потрошити општинске паре. Не, њихова главна брига је како це моћи да исплате кредите које су подигли не би ли купили половну механизацију и макар мало побољшали себи услове за рад, када држава то већ не жели да им омогући….

Постављамо питање надлежнима из општине Сечањ, шта да ради поштени земљорадник када му доспе на наплату рата кредита који је подигао, или када му дете затражи нове патике за школу, а он не може да приушти због лоше године?

,Ми из Српског сабора Заветници градски одбор Зрењанин и Народни слободарски покрет, захтевамо од властодржаца општине Сечањ да хитно прогласе стање елементарне непогоде и да донесу пакет мера који ће санирати штету и који це конкретно моћи поштеним земљорадницима да олакшају макар мало ову тешку годину, а не да седе у својим канцеларијама и без покрића троше буџетска средства општине Сечањ. Доста су се кола ломила преко нејаких плећа поштеног сељака.

Можда ти се свиди

Оставите коментар