Почетна » Шапић манџуријски кандидат СНС: Напредњаци га склањају у страху од Намбије

Шапић манџуријски кандидат СНС: Напредњаци га склањају у страху од Намбије

од admin
0 коментар

 

Метро, Маринкова бара, измештање Железничке станице, споменик Стефану Немањи и гужве у Београду – само су неке од тема које су се до сада искристалисале као суштинске пред изборе, о којима мишљење дају сви кандидати за првог човека престонице.

Међутим, о свему томе тешко да ћете чути мишљење кандидата СНС за градоначелника Београда Александра Шапића. Чија год да је то одлука, Шапића нема у агенцијским најавама за предизборне активности, па тако новинари независних медија (а ни они од СНС зависни) нису у прилици да му поставе било каква сувисла питања.

Како Нова.рс сазнаје, разлог за овако необичну кампању лежи у двоструком страху челних људи водеће партије у земљи.

„Шапић је познат као неко ко има кратак фитиљ, што је демонстрирао у више наврата у комуникацији са седмом силом. Напредњаци су свесни да његов испад или гаф двадесетак дана пред изборе може скупо да их кошта. Такође, челници СНС страхују од неког новог Шапићевог лапсуса у рангу чувене „Намбије“, па је то још један разлог да га држе подаље од микрофона и диктафона новинара“, може се чути незванично од напредњака.

 

Уместо јавних прес конференција или ТВ дуела с противкандидатима из осталих странака, Шапић у тишини обилази београдске општине, а онда његов ПР тим пошаље штуро саопштење. Једна од таквих „акција“ био је одлазак на Аду Циганлију, одакле је Шапић поручио да ће изместити голф терене.

„Не може 20, 30, или 50 људи који воле да играју голф и који су имали тапију на коришћење овог простора годинама, да заузима једну трећину Аде и угрожава интерес више стотина хиљада људи који долазе током читаве године”, поручио је Шапић, а пренели његови пропагандисти.

 

Као што видите на овом снимку (који има 120 прегледа на Јутјубу за два дана), Шапић је окружен страначким присталицама и активистима, поздравља се с људима, али новинара да му поставе неко питање нигде нема.

Челник општине Нови Београд и високи функционер СНС определио се, дакле, да углавном комуницира путем саопштења, а догађаји се ни не најављују раније како би новинари, а онда и јавност сазнали шта о плановима за свој град мисли некадашњи ватерполиста.

Да ли је ова одлука оних који се питају у СНС (тачније, оног јединог који се пита у СНС) да је ово добар пут да Шапић освоји срца грађана од Гроцке до Сурчина, видећемо 3. априла.

Тек, према истраживању Нове српске политичке, 44 одсто испитаника подржава промену власти у Београду, док 38,5 одсто њих сматра да је боље да после избора остане садашња власт.

Ђорђе Вукадиновић, руководилац истраживања, каже да СНС са СПС и Шапићем данас има исту подршку као што је СНС сама имала пре четири године, као и да би 14,9 одсто Београђана гласало за опозицију, али да још увек не знају конкретно за кога. Он је истакао да би гласање ових 14,9 одсто бирача одсто могло битно да утиче на резултате избора у Београду.

С друге стране, истраживање агенције Стата.рс које је објавио наш портал, говори да би странке у власти у Београду имале укупно 29,3 одсто подршке, а да би друго место заузела “Уједињена Србија” са укупно 28,2 одсто подршке.

А за све оне који се питају како је и зашто Александар Шапић „манџуријски кандидат СНС“, ево дефиниције тог појма:

„Манџуријски кандидат (енглески: Manchurian Candidate) је колоквијални/метафорички израз за „кртицу“ или агента спавача који је убачен у организацију или заједницу с циљем шпијунирања, саботаже и неке друге субверзивне активности које он сам уопште није свестан, односно за коју је програмиран прањем мозга, хипнозом и на сличне начине“.

Данило Савић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар