Почетна » Шапић најавио нови прстен око центра града: У овим улицама ће бити радови

Шапић најавио нови прстен око центра града: У овим улицама ће бити радови

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас да ће током јесени бити настављени радови на проширењу улице Војводе Бојовића, чиме ће бити формиран нови унутрашњи магистрални прстен око центра града.

„У току јесени колико нам временске околности дозволе наставићемо проширење улице Војводе Бојовића, желимо да имамо по две траке око Калемгдана до улице Цара Душана и да то буде права магистрала којом ће се на другачији начин стизати до центра града, а да се не пролази кроз Теразијски тунел“, казао је Шапић новинарима на Сава променади где је представио завршетак радова у Карађорђевој улици и кружног тока у Поп Лукиној.

Најавио је да ће следеће године бити урађена саобраћајница у договору са предузећем Београд на води, а која ће омогућити одвајање десно из Карађорђеве улице и кретање паралелно са реком Савом.

„Ово где се налазимо ту ће пролазити саобраћајница, којом ћете из Карађорђеве моћи да се одвојите десно и да идете паралелно са Савом, испод моста сад овог старог, врло брзо новог и да улазите доле у улицу Вудру Вилсона и онда тим булеваром идете ка Газели“, казао је он и додао да ће ту бити направљен потез једносмерних улица.

Навео је и да изградња Новог Српског моста почиње 1. новембра.

„Планирамо да следеће године у току јесени завршимо пројекат затварања Париске улице, да направимо велики трг и Калемегдан спојимо са Теразијама и Кнез Михаиловом улицом“, рекао је Шапић.

foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар