Почетна » Шапић најављује прву забрану која ће погодити многе возаче

Шапић најављује прву забрану која ће погодити многе возаче

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић каже за РТС да ће приоритет током његовог мандата бити да Београд буде „шампион у свим областима“. Он је као пример решења за загађење навео праксу неких земаља у којима постоје режими вожње када је, на пример, у саобраћајном шпицу забрањено да се у возилу налази једна особа.

Истиче да ће се наставити са свим добрим пројектима, а да је најважније да се, у тешким међународним околностима, обезбеде топли домови, комунални ред и јавни превоз.

„Нећемо одустати од капиталних пројеката“, рекао је Шапић и додао да су његова врата отворена и за предлоге опозиције.

Александар Шапић је, гостујући у Дневнику РТС-а дан након што је изабран за градоначелника Београда, рекао да ће се све добре ствари које су у претходном периоду урађене у Београду наставити и током његовог мандата, а да ће оно што није добро покушати да промени.

Приоритети

Приоритет је, каже, да Београд буде шампион у свему.

„Београд јесте победник, Београд је један од ретких градова у свету који је толико пута рушен и увек успевао да се подигне из пепела и буде центар југоисточне Европе, југоисточни Њујорк… Имамо обавезу да наставимо у том правцу и сваког дана потврђујемо ту победничку црту“, рекао је Шапић.

Наглашава да се у овом тешком светском тренутку морају одредити приоритетни задаци, будући да је, због рата у Украјини, тежак период у целом свету.

„Имамо велике капиталне пројекте од којих нећемо одустати, ту нема никакве дилеме… Да ли ћемо наставити да радимо све добре ствари које су рађене – да, да ли ће нас објективне околности мало успорити, сигурно да хоће… Мислим да је у овом моменту приоритет и најважнија ствар да обезбедимо топле домове, комунални ред, да обезбедимо јавни превоз… Наравно да нећемо одустати ни од великих капиталних ствари – и обилазнице, метроа, и прерађивача отпадних вода, реконструкције булевара, школа, обданишта, вртића…“, рекао је Шапић.

Истиче да ће врата његовог кабинета бити отворена за све предлоге опозиције.

„И конструктивне и критике, и њих ћемо да послушамо, из критике можете да извучете неку поруку и будете бољи“, рекао је Шапић.

Додаје да је и сам током своје политичке каријере подржавао све предлоге које је сматрао добрим, и да је, како каже, успевао да нађе заједнички језик са најразличитијим странкама, без обзира на идеолошке препреке.

„Локална политика је политика али која се тиче локала, свакодневног живота, ту ћу бити отворен. Мислим да сам ја то на свом примеру показао“, рекао је Шапић.

Кључни проблеми

Говорећи о кључним проблемима у Београду, градоначелник је напоменуо да се они не могу решити у року од месец дана. Наглашава да је екологија саставни део живота и да су у престоници главни проблеми саобраћај и ложишта.

„Уколико желимо чист ваздух морамо сви бити спремни на жртву“, рекао је Шапић и као пример решења за загађење навео праксу неких земаља у којима постоје режими вожње када је, на пример, у саобраћајном шпицу забрањено да се у возилу налази једна особа.

„Да ли ће то бити шест месеци, годину дана, две, три или четири, то ће зависити од нових околности. Нема никаквог притиска и урадићу све да побољшамо ствари у Београду“, рекао је Шапић и истакао да, онај ко добије мандат, мора бити спреман да се у сваком тренутку провери поверење које има код грађана.

Нови градоначелник каже да је преузео одговорност за вођење града, без обзира на то колико ће трајати мандат.

Ртс/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар