Почетна » Шапић не фарба само аутобусе, него и грађане Београда

Шапић не фарба само аутобусе, него и грађане Београда

од Жиг Инфо
0 коментар

Поводом данашњег Шапићевог представљања Одлуке о боји возила јавног градског превоза, који ће од сад бити плаве боје, Зелено-леви фронт истиче да је неподустиво што је на овом градоначелниковом представљању присуствовао Ненад Миловановић, против кога се води поступак за злоупотребу јавне функције и који је на суђењу практично признао кривицу.

Наиме, у априлу прошле године је Зелено-леви фронт (тадашњи Не давимо Београд) поднео кривичну пријаву против градоначелника Београда Александра Шапића, шефа кабинета градоначелника Ненада Миловановића, као и шефа правне службе Јавно комуналног предузећа „Наплата превозне услуге“ Срђана Сандића, у вези са раскидом уговора града са компанијом Кенткарт. Ове пријаве су поднете због трговине утицајем, злоупотребе у вези са јавном набавком и давањем мита у вези са привредном делатношћу.

“Особа која је пре само годину дана намештала тендер и против које је поднето више кривичних пријава, чак и од самог градоначелника, данас је био на представљању нових боја градских аутобуса. Он је на првом рочишту признао кривицу, али да Шапић о томе ништа није знао. Очигледно лаже. Врло је јасно да Шапић обмањује јавност и каквим је људима окружен и ово је јасна порука да за проблеме Београђана постоје само козметичка решења. Док се нама боје очи на очигледне проблеме јавног превоза исти круг, корумпираних функционера зарађује на тим проблемима грађана”, изјавила је Наталија Стојменовић, градска одборница.

Данашње присуство Миловановића уз Шапића јасно показује каквим је људима ова власт окружена, јер је он и данас очигледно близак Шапићев сарадник. Овај Шапићев потез не изненађује, с обзиром на градоначелников немар, бахатост и непоштовање које исказује према грађанима Београда. Зелено-леви фронт се бори за смену градоначеника који континуирано уништава и деградира наш град, и за Београд којим че се управљати одговорно, достојанствено и транспарентно.

Можда ти се свиди

Оставите коментар