Почетна » Шапић о новим предузећима и протесту синдиката: Немам снаге да слушам будалаштине

Шапић о новим предузећима и протесту синдиката: Немам снаге да слушам будалаштине

од Други Пишу
0 коментар

Како сазнаје Нова.рс, на челу два нова предузећа, на чијем оснивању инсистира градоначелник Александар Шапић налазе се Никола Скоко који ће бити задужен за паркове и Славен Андрић који ће бити задужен за наплату карата у градском превозу. Истовремено, испред Скупштине града Радници ГСП, Водовода, Електрана и других јавних предузећа у Београду окупили су се уочи седнице градског парламента како би исказали незадовољство због одлуке да се оснују још два нова предузећа у главном граду. Тим поводом, у свом маниру огласио се градоначелник Александар Шапић.

„Синдикат протестује јер мисле да ће Зеленило и Чистоћа да се гасе, ја стварно више немам снаге да слушам те будалаштине. То прво неће да буде предузеће које запошљава не знам колико људи, имаће вршиоца дужности за почетак, а идеја је да се позабави унапређењем садржаја и омасовљења људи који треба да иду у паркове. Имамо велике паркове који су празни, а нема људи, јер нема садржаја. Зашто у Бечу може да буде панорамски точак, а да ми то немамо? Тако да те злоупотребе како ће неко остати без посла или да је то предузеће за страначко запошљавање, то предузеће треба да се бави стварима којима се нико досад није бавио“, рекао је Шапић.

Нова предузећа носиће следећа имена: ЈКП за наплату, логистику и руковођење јавним превозом путника у Београду „Наплата превозне услуге Београд“ и ЈКП за управљање парковима „Београдски парк“.

Како је Нова раније писала уместо да Београд добије модернију и једноставнију администрацију, Град ће од ове недеље добити два нова јавна предузећа. И та вест можда и не би била толико спорна да није реч о предузећима која практично већ постоје.

Иако паркове сређује ЈП „Зеленило“, а аутобуске карте наплаћује фирма са којом град Београд има и даље уговор, нови градоначелник је решио да дуплира трошкове. Наиме, на седници Скупштини Града биће донета одлука о оснивању фирме за управљање парковима и наплату карата.

Подсетимо, данас се одржава седница Скупштине града Београда, на којој ће се расправљати о оснивању нових градских предузећа и именовању улица, док ће најважнија тачка дневног реда бити ребаланс буџета, према којем је укупан буџет за ову годину повећан у односу на планирани.

Бојана Миловановић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар