Почетна » Шапић: Правим планове као да ћу градоначелник бити пун мандат

Шапић: Правим планове као да ћу градоначелник бити пун мандат

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић изјавио је да прави планове као да ће градоначелник бити пун мандат и да не зна да ли ће београдски избори бити поново одржани идуће године.

Шапић је за недељник НИН рекао да не зна да ли су се лидер Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас и председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Вучић договорили да се 2023. године одрже београдски избори и поновио је да је Вучић казао да, уколико се опозиција уједини око захтева за изборе, да ће им се изаћи у сусрет.

„Правим планове као да ћу градоначелник бити пун мандат, јер је немогуће спровести све идеје у дело за неколико месеци или годину дана. Спреман сам да у сваком моменту изађем на изборе, то је обавеза сваког озбиљног политичара“, навео је Шапић.

Упитан докле се стигло са пројектима гондоле на Калемегдану и премештања Старог савског моста на Ушће, Шапић је казао да „колико је схватио“ пројекат гондоле је тренутно на суду због питања да ли ће нарушити културно-историјску баштину Калемегдана.

„Ако одговор буде потврдан, нећемо је градити, ако буде негативан, вероватно хоћемо“, додао је Шапић.

О измештању Старог савског моста Шапић је рекао да је то „заправо пројекат изградње новог“ и он је у поодмаклој фази, заједно с новом новобеоградском петљом.

„Пошто пробијање тунела поред Економског факултета на Булевару деспота Стефана не иде истим темпом, инсистирао сам да се динамика та два пројекта усклади, јер би мост без тунела растеретио саобраћај с новобеоградске стране, али би пуну оправданост имао само уз бољи проток саобраћаја на десној обали“, рекао је градоначелник Београда.

Према његовим речима, градској власти предстоји састанак са једном кинеском фирмом која би требало да кредитира пројекат и учествује у њему.

Шапић је рекао да неће учествовати на отварању Еуропрајда јер ту манифестацију не организује град Београд, али да он не жели да емитује ксенофобију или хомофобију јер сматра да припадници ЛГБТ популације треба да имају иста права као и остали грађани.

„Оштро осуђујем дискриминацију и претње с којима се суочавају (припадници ЛГБТ популације). С друге стране, Србија је традиционална земља и ако мањина жели подршку и поштовање већине, онда и они морају да уваже неке традиционалне вредности које заступа та већина“, навео је Шапић.

Према његовим речима, гледао је на телевизији Еуропрајд у другим европским градовима и тврди да такво представљање своје сексуалне оријентације не би подржао ни да је реч о хетеросексуалним људима.

Упитан шта ће сматрати успехом а шта неуспехом на крају свог мандата, Шапић је казао да Београд „мора“ да у сваком аспекту буде бољи град него што је био пре доласка њега на место градоначелника а да би све остало било – неуспех.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар