Почетна » Шапић пред изборе проналази пројекте на Интернету и представља их као своје: „Град Београд украо рендер школе у изградњи“

Шапић пред изборе проналази пројекте на Интернету и представља их као своје: „Град Београд украо рендер школе у изградњи“

од Други Пишу
0 коментар

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић најавио је данас да ће у Вишњичкој бањи у наредном периоду почети изградња основне школе и вртића, као и да ће се проширити улица Сланачки пут. И све би било у реду да фотографије наводног пројекта нису преузете са америчког сајта који поред школе предвиђа изградњу и, између осталог, терена за бејзбол.

„То ће бити модерна школа. Следеће године улази у план и програм Града Београда и по некој динамици годину дана ће трајати израда пројектне документације и свих дозвола. Очекујемо да крајем следеће године крене да се гради, а можда ћемо већ 2025. или почетком 2026. године овде имати заиста велику школу“, рекао је Шапић новинарима у Вишњичкој бањи.

Како је навео, у плану је да почне изградња и вртића, који ће моћи да похађа 270 деце, а налазиће се поред школе.

„Такође 2024. године улази у план Града Београда. И ту смо скроз чисти са имовином, улази се у израду пројектне документације. Одлуку смо донели, новац смо обезбедили, остаје да то реализујемо“, рекао је он.

Чини се да Шапић планира да реализује пројекат који је до детаља осмишљен, али не за територију Србије.

 

Наиме, фотографије пројекта наводне школе коју планира да гради у Вишњичкој бањи, а које су данас биле изложене поред њега, односе се на пројекат „Skyline High School„,, организације под именом „Granite School District„. Пројекат је већ започет, и то у Сједињеним Америчким Државама.

На сајту поменуте организације могуће је видети фотографије радова, кров је већ завршен, а о сваком следећем кораку изградње лако је информисати се јер се из месеца у месец напредак пројекта ажурира. У оквиру овог пројекта је планирана изградња и терена за софтбол, бејзбол, тенис и фудбал.

Да ли је Шапић и то планирао, или се ради о „случајном“ пропусту, било би добро сазнати ускоро.

Интересантно је и напоменути да је на сликама оригиналног пројекта јасно назначено „Performing arts“ на згради школе, док је за потребе домаће верзије тај натпис једноставно – прецтан црвеном бојом.

Aleksandar Šapić Foto:Beoinfo

Ирена Дедакин   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар