Почетна » Шапић: Раскидамо уговор са Кентартом, али не плаћамо пенале – а, како? Па имали смо среће

Шапић: Раскидамо уговор са Кентартом, али не плаћамо пенале – а, како? Па имали смо среће

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је на седници Скупштине Града да ће коначно бити раскинут уговор са Кенткартом, али да Град неће плаћати пенале. По речима градоначелника, разлог зашто Град не плаћа пенале је зато што имали мало среће.

“Трећа ствар о којој бих желео да причам је раскид уговора са Кенткартом, о чему сам и раније говорио. Али имате нестрпљиве медије и политичаре који мисле да ако се не уради све у два дана, онда се одустаје. Ово је само доказ да ми не одустајемо. Трајали су разговори и преговори, а биће онако како смо рекли. Биће раскид уговора, Граду ће се вратити улога наплате карата, после 12 година новац ће се вратити у Управу Града. Неће бити пенала, имали смо среће, а зашто их нема – па ни њима се више ово не исплати. Донећемо одлуку о информативним таблама што ћемо надам се имплементирати до краја године. Свака Скупштина станара ће имати своју инфо таблу на којој ће бити сервисне информације које за њих Град ради“, изјавио је Шапић.

Питање раскида уговора са Кенткартом, које је 20. тачка на дневном реду може бити једно од кључних тема око које ће власт и опозиција „укрстити копља“ на седници.

Још у септембру, градоначелник Београда Александар Шапић најавио је раскид уговора са фирмом Кенткарт и поручио да ће Град да плати пенале због раскида уговора. Упоредо, основано је ново предузеће за наплату карата, чиме је дуплиран посао у главном граду.

Само пре месец дана, Нова економија је објавила да ЈКП „Наплата превозне услуге“ планира да фирми Кенткарт додели уговор за експлоатацију и одржавање за наплату карата.

Сада ће уговор бити раскинут, па ће Град у потпуности преузети бригу о наплати карата. Након тога биће изабран партнер који ће радити одржавање система, што не искључују могућност да Кенткарт и даље буде у систему.

У овом тренутку није познато да ли ће и колико овакво решење бити исплативије за Београђане.

Aleksandar Šapić, Skupština grada Beograda Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Данило Савић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар