Почетна » Шапић тајно основао свој стручни савет: Сваком запосленом плата 160.000

Шапић тајно основао свој стручни савет: Сваком запосленом плата 160.000

од Други Пишу
0 коментар

Одборник коалиције „Морамо“ у Скупштини града Београда Милош Баковић Јаџић саопштио је да је, одлуком градоначелника Београда Александра Шапића основан Стручни савет градоначелника Београда.

„Шапићеви саветници у овом телу неће бити волонтери. Плата сваког саветника коштаће градски буџет 160.000 динара. Ова одлука је практично сакривена и од градских одборника и одборница, као и од грађана и грађанки Београда. Она није била на дневном реду седнице Скупштине града Београда која је одржана 18. августа, већ је тајно усвојена дан раније, 17. августа, посебним решењем које је потписао градоначелник“, истакао је Милош Баковић Јаџић, одборник Политичке платформе Солидарност и коалиције Морамо у Скупштини града Београда.

 

Он је истакао да је ово тело, које није постојало ни у једној ранијој градској власти, основано у тренутку када градоначелник Шапић најављује најнеизвеснију зиму у историји и припрема становништво главног града на нова поскупљења градског превоза и комуналних услуга.

„Посебно је проблематично то што и поред 26 градских секретара и 13 чланова градског већа, са инфраструктуром коју имају на располагању и кадровским потенцијалима од више хиљада људи који покривају све ресоре, Шапић сада ангажује додатне ‘саветнике’“, додаје Баковић Јаџић.

Истакао је да то говори да градоначелник не верује кадровима које је поставио на функције у граду, што, како каже, не чуди, „јер смо већ навикли да СНС кадарови бивају постављани на функције без икаквих компетенција“.

„Стручни савет ће тако бити простор за нова запошљавања СНС кадрова, чиме ће додатно бити испумпаван новац из градског буџета у џепове људи блиских власти и владајућој партији. Страшно је што се све то дешава у тренутку када су рационализација и стабилизација градског буџета постављени као један од приоритета градске власти. Најоштрије осуђујемо бахатост СНС власти у Београду, оличене у доктору Шапићу, која терет плаћања зарада СНС кадрова сваљује на леђа грађана и грађанки, којима истовремено диже цене основних услуга које град треба да им обезбеди како би нормално живели у свом граду“, поручује Баковић Јаџић.

Он захтева од Шапића да саопшти имена својих саветника који ће бити именовани у овом телу, јер „грађани и грађанке Београда имају право да знају које још СНС кадрове плаћају од свог новца 160.000 динара месечно“.

„Политичка платформа Солидарност неће одустати од указивања на бахато понашање доктора Шапића и наставиће да инсистира на јавном интересу и јавности рада институиција, заштити права обичног човека и борби за бољи социјални положај Београђана и Београђанки“, закључио је Јаџић.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар