Почетна » Шапић уводи ново тело које ће се бавити решавањем комуналних проблема

Шапић уводи ново тело које ће се бавити решавањем комуналних проблема

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник Београда Александар Шапић најавио је данас да ће бити формирано ново тело у граду у којем би били умрежени сви директори јавних градских предузећа, а по потреби и градски секретар, а које би се бавило решавањем комуналних проблема.

Тело би се звало „Огледало града“ или „Лице града“, састајало би се једном недељно, а састанцима би руководио градски менаџер Мирослав Чучковић, наводи се у саопштењу градске управе.

Шапић, који је данас одржао састанак са свим комуналним милиционерима и инспекторатима Секретаријата за инспекцијске послове, рекао је и да комунална милиција и инспекцијске службе морају да реагују пре него што грађани пријаве проблем.

„Комунална милиција и све инспекцијске службе представљају наше очи, уши и руке у овом граду. То је први контакт са оним што се дешава на улицама и морамо то да подигнемо на највиши могући ниво. Комунална милиција има своја овлашћења, али то их неће ометати да убудуће, без обзира на њихова овлашћења, обавештавају и указују на све оно што се дешава у граду“, рекао је Шапић, наводи се у саопштењу градске управе.

Он је навео да се највише реагује на основу пријава грађана, али убудуће се више неће реаговати само на тај начин.

„Комунална милиција и све инспекцијске службе ће бити задужене за одређене територије града, тако да ћемо унапред знати шта се дешава и пре него што грађанин стигне да нам се обрати“, рекао је Шапић.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар