Почетна » Саша Мирковић: СНС је удружење за уништавање грађана

Саша Мирковић: СНС је удружење за уништавање грађана

од admin
0 коментар

Саша Мирковић, сада већ бивши члан Српске напредне странке, оптужио је председника Александра Вучића за претње упућене Мирковићевој породици и сарадницима. Отишао је и корак даље – па је тако Вучића позвао на јавни полиграф. Још увек нема реакције председник Владе, док његови потпредседници углавном ћуте.

Прво у отвореном писму, потом у телефонском разговору за Н1 – Саша Мирковић тврди да је Српска напредна странка „удружење грађана за уништавање Србије“.
Каже и да Александар Вучић има приватну полицију и приватно тужилаштво, као и да користи ресурсе државе да би вршио притисак. На питање због чега је тек сада одлучио да проговори – одговара:

„Јесте, погрешио сам. Али не морам више да грешим и хоћу мало своје грешке да исправим. Сада ће Александар Вучић и друштво око њега покушати на сваки начин да криминализују свакога ко им се супротстави. Па хајмо на полиграф али јавни, пустите више те полиграфе њихове где седну да попију сок или попуше цигарету и као нешто су одрадили“, каже Мирковић.

Дојучерашње страначке колеге нерадо говоре о Саши Мирковићу и оптужбама које је изнео. „Ја уопште не бих коментарисала писма. Разна писма се пишу, свако ко мисли да треба нешто да напише и да то стави јавно има право то да ради“, истиче потпредседница СНС-а Зорана Михајловић.

Други потпредседник СНС-а није био речитији али каже да је полиција поступала по налогу Тужилаштва за организовани криминал приликом јучерашње посете зајечарској телевизији Бест, која је иначе у Мирковићевоом власништву.

Министар полиције Небојша Стефановић каже да ретко коментарише бесмислице па да, како наводи, то неће чинити ни у овом случају. “Никога политичка функција, статус, богатство, партијска припадност и неприпадност неће штитити од одговорности ако је кршио закон“.

У овој ситуацији је тешко бити објективан арбитар, сматра аналитичар Ђорђе Вукадиновић али додаје да се Мирковићеве тврдње не смеју игнорисати. „Дакле, ако је десетина онога што помиње господин Саша Мирковић тачно, или барем близу истине онда је то страховито страшно и скандалозно. То је онда не за политичке консеквенце него би морало имати правне и правосудне последице“.

Мирковић поручује и да ће доћи време када ће један други, трећи или пети Саша изаћи из СНС-а па ће Србија сазнати “како изгледа демократија Александра Вучића”.

Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар