Почетна » Савез за Србију: Да одлучују милиони а не један

Савез за Србију: Да одлучују милиони а не један

од admin
0 коментар

Нисмо се окупили на политици “Уа, Вучић !”, не занима нас његов политички програм већ смо против начина на који се води земља, против смо понижавања пољопривреде, против смо лошег закона о раду, против смо забране слободне речи.

Ми смо се окупили да прекинемо неједнакост и да Србија буде земља једнаких грађана, навео је Борко Стефановић на представљању Савеза за Србију у Зрењанину.

У разговору са грађанима девет представника странака и удружења одговарало је на питања о малим платама, условима живота, слободи говора.

Међу њима били су Зоран Лутовац, Драган Ђилас, Здравко Понош, Бошко Обрадовић, градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник синдиката Слога Жељко Веселиновић.

-Темељна тачка Савеза за Србију је да се људи укључе у јавни живот, да почну да учествују и сами одлучују о народном новцу и јавном интересу. Свако у својој средини. Желимо да одлучују милиони а не један човек – навео је Веселиновић у Зрењанину.

Драган Ђилас је подсетио да Србију мучи црни биланс наталитета, велико исељавање младог становништва у потрази за бољим животом и лоша економија и стандард, и навео да верује да држава мора да сачува власништво у дрћавним предузећима, нарочито ПКБ-у. Здравко Понош је изразио забринутост због чињенице да је током шест година власти СНС промењено шест министара одбране, што по њему доказује колико је ова област власти небитна и изразио забринутост зног најаве разграничења са Косовом.

– За нас је светиња Устав републике Србије и резолуција 1244, по којој је Косово саставни део државе Србије – истистирао је Бошко Обрадовић у разговору са грађанима.

На примедбе да је опозиција десничарска, да ће ДС нестатити у њој, Зоран Лутовац одговорио је да грађани желе да се опозиција уједини, потисне своје програмске и идеолошке разлике и бави се заједничким циљем а то је стварање услова за мирну и демократску смену власти и слободне, патрламентарне изборе што је увод за нормалну Србију.

М.Пудар   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар