Почетна » Сазнајемо: 2,5 хиљаде људи СНС Гроцка мора да обезбеди за митинг

Сазнајемо: 2,5 хиљаде људи СНС Гроцка мора да обезбеди за митинг

Одржан састанак напредњака

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић најавио је да ће 26. маја организовати „највећи скуп икада одржан у Србији“ испред Народне скупштине или на Тргу Републике.

Ми смо се вечерас договорили и позивамо све грађане Србије да 26. маја, дан уочи великих и важних одлука за Србију позовемо људе у одбрану слободарских, демократских вредности да дођу на највећи скуп икада одржан у Србији. Одржаћемо га испред Народне скупштине или на Тргу Републике“, рекао је, између осталога, Вучић.

Данас је у просторијама СНС Гроцка, одржан састанак којем је председавао координатор Андрија Чупковић. Седници је присуствовао и председник ГО Гроцка и ОО СНС-а, Драган Пантелић.

Ако је судити по данашњем састанку напредњака у Гроцкој, људи се неће позивати већ ће бити принуђени да иду на најављени митинг.  За митинг у Београду, задата је и квота напредњацима у Гроцкој од две и по хиљаде људи.

  • Обавезан је долазак свих радника у јавним предузећима, укључујући и директоре. Такође, убрзо ће се ступити у контакт са свим представницима удружења пензионера, како би им се дале инструкције за најављени митинг, наводи један од наших извора са данашњег састанка напредњака у Гроцкој и додаје да ће бити тешко сакупити толики број људи као и да је за митинг у Београду одређена квота за целу Србију, 200 000 људи.

Подсећамо, поменути скуп 26. маја испред Народне скупштине, као „највећи икада“ најавио је први човек СНС-а и председник Србије Александар Вучић, непосредно након одржавања скупа „Србија против насиља“ у понедељак, 8. маја, када су се на позив опозиционих посланика српске Скупштине грађани у великом броју окупили испред зграде парламента, без страначких обележја, тражећи заустављање промоције насиља у јавности, институционалну одговорност за масовна убиства, смену министара и хитно заседање Народне скупштине.

За сутра 12. маја од 18 часова, најављен је нови протест под слоганом „Нека све стане!“, „због неиспуњења захтева“, уз блокаду моста Газела.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар